Okullar ne zaman açılacak sorusu nihayet yanıt buldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; eğitime yakında başlanacak.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından dolayı Türkiye’de önlem için okullar erken kapatılmıştı. Maalesef ki hala devam etmekte olan bu salgından dolayı okulların yeni eğitim öğretim yılına ne zaman başlayacağı merak ediliyordu. Okullar ne zaman açılacak sorusu nihayet yanıt buldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların ne zaman açılacağına bugün netlik kazandırdı.
Okullar ne zaman açılacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre; 2020-2021 eğitim yılı 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacak. 16 Kasım – 20 Kasım 2020 tarihleri arasında ise birinci ara dönem tatiline girilecek. 22 Ocak 2021 tarihinde ise ilk dönem sona erecek. 5 Şubat 2021 tarihinde ise ikinci dönem başlayacak. İkinci ara dönem tatili ise 12 Nisan – 16 Nisan 2021 tarihleri arasında olacak. 18 Haziran 2021 tarihinde ise 2020 – 2021 eğitim öğretim yılı sona erecek.
Koronavirüsün kobilere etkisi nasıl oldu? İşte detaylar!
Tabii bu tarihler salgının bu seyirde gitmesi halinde geçerli olacak. Vaka sayısında olası bir artış sonrasında bu tarihlerde değişiklik yapılabilir. Bakan Ziya Selçuk, pandeminin olumsuz bir şekilde seyir değiştirmesine karşılık 4 adet farklı senaryolarının olduğunu da belirtiyor.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada; “Bir diğer senaryoda yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin bir arada yürütülmesi öngörülüyor. Diyelim ki koşullar öyle gerektirdi, okulları yarı zamanlı açabilir miyiz? Yani ikinci senaryoda hem uzaktan hem yüz yüze eğitimi birlikte götürmeyi anlatıyoruz. Bir başka senaryomuz okulların şehir bazlı olarak açılıp açılamayacağıyla ilgili. Okullar şehirlere göre açılırsa diğer şehirlerin telafi programları nasıl ayarlanır, öğretmen eğitimleri nasıl çalışılır? Burada okulların tam olarak açılması ve tüm öğrencilerin okula devam etmesi senaryosunu birinci, yarı zamanlı açılmasıyla ilgili kısmı ikinci, şehir bazlı açılmasıyla üçüncü senaryodan bahsediyor isek, dördüncü senaryo olarak da okulların hiç açılmaması, tamamen uzaktan eğitimle sürecin devam ettirilmesi senaryosundan bahsedilebilir. Bize düşen hangi senaryo olursa olsun, bunun hazırlığını yapmaktır ve bunu da istişare ile danışarak uzmanlarla, bilim insanlarıyla beraber çalışarak yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.