Öğrencilerin Kişisel Gizliliği Microsoft Teknolojileriyle Güvende

Microsoft EduForum

Microsoft, Barselona’da gerçekleştirilen Microsoft in Education Global Forum etkinliğinde, öğrencilerin kişisel gizliliğini odağında tutan en yeni eğitim çözümlerini duyurdu.

Microsoft tarafından her yıl düzenlenen Microsoft in Education Global Forum etkinliği, bu yıl 12 Mart tarihinde İspanya’nın Barselona şehrinde gerçekleştirildi. Öğrencilerin kişisel bilgilerinin gizliliğine odaklanılan forumda, reklam veya pazarlama amacıyla öğrencilere ait verilerde gerçekleştirilebilecek veri madenciliğinin önlenmesi konusu öne çıktı. Türkiye de Milli Eğitim Bakanlığı ve Microsoft işbirliğinde Yenilikçi Öğretmenler Projesi alanında çeşitli illerden katılan projelerle etkinlikte yerini aldı.

Microsoft EduForum2

Microsoft’un öğrencilerin başarısı, gelişimi ve kariyer planı için ortaya koyduğu çözümlere yer verilen forumun açılış konuşması, 100’e yakın ülkenin eğitim uzmanları, okul yöneticileri ve kamu eğitim temsilcilerinden oluşan 1.100 kişilik bir dinleyici grubu tarafından ilgiyle takip edildi.

Microsoft Eğitimde Veri Güvenliğini Merkezine Alıyor

Eğitimi zenginleştirmenin yanı sıra, çocukları iş ortamına hazırlayacak çağdaş teknolojilerin okullarda kullanımının önündeki en büyük engelin kişisel bilgilerin gizliliğine dair endişeler olduğunu söyleyen Microsoft Worldwide Education Başkan Yardımcısı, şu konulara dikkat çekti:

SokeKizMeslekLisesi

“Dışarıdaki kişilerin öğrencilerin kişisel bilgilerine ulaşmak için gösterdiği çabaların yanı sıra, iyi niyetle eğitim amaçlı kullanılan bazı uygulamalar da kişisel bilgilerin sızmasına neden olabiliyor. Eğitime yönelik gerçek faydalar sağlarken, öğrencilerin kişisel bilgilerini riske atmayacak yenilikçi çözüm ve teknolojiler ortaya koymanın özel şirketlerin önemli sorumlulukları arasında yer aldığına inanıyoruz. Bu nedenle dünyanın dört bir yanında sunulan Microsoft eğitim çözümlerini, veri güvenliğini merkezine alacak bir anlayışla kurguluyoruz. Hiçbir koşulda bu verilere reklam ve pazarlama gibi amaçlarla dokunmayacağımızı taahhüt ediyoruz.”

Bu yıl 10’uncu kez düzenlenen Microsoft in Education Global Forum, her yıl dünyanın dört bir yanından katılan nitelikli eğitimcileri teknolojinin dönüştürücü etkisiyle tanıştırma görevini üstleniyor. Bu yıl forumun sponsorları arasında Pearson, Promethean, Dell, Intel Corporation, Acer ve School Improvement Network yer alıyor.

Akıllı Harçlık Fikrine MasterCard’tan Ödül