Office Öğrencilere Bedava Olacak

officeön

Microsoft, yeni çalışmasında öğrencileri sevindirecek. Eğitime destek vermek için dünya çapında projeler yürüten yazılım firması, Office programına ihtiyaç duyan öğrencilerin sesini duydu.

Dünya çapında şimdilik 35 bin okulla anlaşan Microsoft, öğrencilere Office 365’ı ücretsiz kullanma hakkı sunuyor. Firma yaptığı açıklamada, artık birçok ödev ve işin Office programları gerektirdiğini eşit eğitim hakkı için bu projeyi başlattıklarını duyurdu. Dünya çapında 35 bin okulda henüz Türkiye olmasa da yakın gelecekte ülkemizde de bu sistemin kullanılması bekleniyor.

officea

Öğrenci Office 365’in daha özellikli bir sürümüne geçmek isterse, Microsoft’a telif ücreti olarak sadece 12 dolar verecek. 12 dolar karşılığında, Office 365 Pro Plus ya da Office Professional Plus öğrenciler tarafından kullanılabilecek. Microsoft’un yaptığı araştırmaya göre dünya çapındaki öğrencilerin yüzde 97’si Office programlarını paralı ya da korsan olarak kullanıyor. Microsoft bu projesiyle eğitimde Office programlarının daha fazla kullanılmasını hedefliyor. Firmanın ürünleriyle büyüyen gençler, ileriki yaşamlarında Microsoft ürünlerine daha sadık olacak.