Sanal Gerçeklik’te Büyük Değişimler!

oculus facebook

Dün çok hareketli saatler yaşandı. Akşam saatlerinde Facebook’un sanal gerçeklik teknolojisiyle tanınmış Oculus Rift’i satın almasıyla tüm teknoloji dünyası şaşkına döndü.

Sosyal medya devi Facebook, Instagram’dan sonra bir başka dev olan Oculus Rift’i 2 milyar dolara satın alarak yelpazesini genişletmeye devam ediyor.

Facebook CEO’su ve kurucusu Mark Zuckerberg konuyla ilgili şunları söyledi; “Mobil platformlar bugünün ve yarının teknolojisi durumunda. Oculus ise yaptığı çalışmalar neticesinde bu platformdaki en sosyal değişikliklere ve yeniliklere imza atarak oyun oynama şeklinden, çalışmamıza ve iletişim kurmamıza kadar her şeyi baştan yaratma şansına sahip. Bu yüzden tercihimiz bu yönde oldu.”

oculus-facebook

Diğer yandan Oculus Rift CEO’su Brendan Iribe ise şu açıklamada bulundu; “Dünyanın en iyi sanal gerçeklik platformunu sunmak için Mark ve Facebook ekibiyle çalışacak olmaktan ötürü çok heyecanlıyız. Sosyal deneyimleri çok gelişmiş olan Facebook sayesinde sanal gerçeklik yolunda büyülü ve yeni insanlarla devam edecek olmamız bizi motive ediyor.”

Teknoloji dünyası Facebook‘un Oculus Rift’i alarak neyi amaçladığını merak ederken, satın alma işleminin ilk etkisi de yaşandı. Bu gelişme ile beraber Minecraft’ın beyni olarak kabul gören Markus Person, sosyal medya ağı Twitter aracılığıyla Minecraft’ın Oculus Rift sürümünü için etkileşimde olduklarını ancak Facebook tarafından satın alınmasıyla bu projeyi iptal ettiklerini açıklayan bir tweet attı.

Oculus Rift’in satın alınması firmayı tedirgin etmiş olmalı ki bu projeden vazgeçtiler. Bu tweet üzerine PC oyuncuları odaklı çalıştığı bilinen Razer CEO’su Min-Liang Tan; “Belki biz size yardım edebiliriz, iletişim halinde olalım.” şeklinde tweet atarak olayı bambaşka bir boyuta taşıdı.

Bu tweetlerden sonra Razer’ın sanal gerçeklik gözlüğü işine girmesiyle ilgili dedikodular çıkmaya başladı. Facebook tarafından başlatılan bu harekat ile sanal gerçeklik teknolojisinin hızlı bir gelişime uğrayacağı kesin gibi görünüyor.

VW Beetle Her Zamankinden de İddialı!