Oculus Rift İçin Kollar Sıvandı!

Oculus Rift Icin Kollar Sivandi

Sosyal medya devi Facebook, Oculus Rift için kolları sıvadı.

Bilindiği gibi sosyal medya devinin uğruna servet harcadığı bu cihaz için nihayet çok önemli adımlar atmaya başlıyor.

Oculus Rift Icin Kollar Sivandi!

Çok uzun bir dönemdir teknoloji dünyasını meşgul eden Oculus ismi görücüye çıktığından beri çok büyük spor etkinliklerinden eğitim sektörüne, filmlerden oyunlara kadar büyük bir kitle Oculus’un gelişimi için çaba sarf ediyor. Tabi tüm bu girişimler direkt olarak kuruluşu ve Oculus Rift isimli sanal gerçeklik gözlüğünü satın alan Facebook’u etkiliyor.

Son kullanıcının satışına sunulması için belki de en fazla çabanın sarf edildiği ürünlerin başında bulunan Oculus Rift için gerçekleştirilen Re/code ve Code/Media konferansında, oldukça önemli duyurular yapıldı. Facebook ürün müdürü Chris Cox, yapmış olduğu konuşma esnasında, “Facebook, Oculus Rift için kendi VR teknoloji uygulaması üzerinde çalışıyor” şeklinde açıklamada bulunda.

Re/code’un raporuna göre Cox; “Sanal gerçeklik ziyadesiyle heyecan verici. Biz de bu sistem için yeni yazılımlar üzerinde çalışıyoruz. Sanal gerçeklik hususunda bir şeyler yaptığınızı tam anlamıyla fark ettiğiniz vakit , zaten geleceğe baktığınızı görüyorsunuz ve bu geleceğin kusursuz olması gerekmekte olduğunu çok daha iyi anlıyorsunuz. Hali hazırda mevcut bulunan Facebook sistemi üzerinden fotoğraf, video veya bir fikir paylaşabiliyorken, tüm bu deneyimleri sanal gerçeklik aracılığı ile yapmak, bambaşka bir deneyim manasına gelecek.” şeklinde konuştu.

Oculus Rift ile çok yakından ilgilenen ve üzerine titreyen Facebook’un bu üründen beklentisi ise çok büyük. Bununla beraber bu dönemlerde Oculus için yazılacak olan uygulamaların basit olabileceğini de vurgulayan Cox, “Siz de yapabilirsiniz; hatta Beyonce dahi kolaylıkla yapabilir.” İfadelerine yer verdi.

Yandex, Google’a Dava Açtı!