O Ülke İnterneti Millileştiriyor!

telekulak

ABD tarafından gerçekleştirilen tele kulak skandalının mağdurlarından biri olan Brezilya, yerel internet ve iletişim altyapısını millileştirecek projeye verdiği önemi arttırdı. Teknik altyapı çalışmalarını hızlandırarak meclise sunmak üzere bir tasarı hazırladı.

Önümüzdeki haftalarda mecliste oylamaya sunulacak olan proje ile, ülkedeki internet ve iletişim şirketlerinin veri depolama işlerini ülke sınırları içinde gerçekleştirme zorunluluğu getirilecek.

telekulak

Kabul edilmesi beklenen tasarı için ülke içinde halkın desteği ile uluslar arası alanda destek bekleyen Brezilya hükümeti diğer yandan teknik çalışmalarını hızla sürdürüyor. Tüm bu olanlara karşı ülkede faaliyet gösteren iletişim firmaları mevcut altyapının yetersizliğinden şikâyet ederek, iletişim maliyetlerinin artacağını öne sürdüler.

Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında konuyu dile getiren Brezilya, uluslar arası internet güvenliği kriterlerinin oluşturulmasında öncü konumda bulunuyor. Brezilya’nın bu çalışmalarından sonra hangi ülkelerden destek alacağı ise büyük merak konusu.