NVIDIA ve AMD Yepyeni Özellikler Alıyor – Yeni Bir Çağın Başlangıcı

NVIDIA ve AMD yepyeni özellikler

NVIDIA ve AMD yepyeni özellikler ile geliyor. NVIDIA ve AMD, Microsoft’un yapay zeka destekli Copilot Plus özelliklerini içeren oyun dizüstü bilgisayarlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. COMPUTEX etkinliğiyle hız kazanan yapay zeka alanındaki gelişmeler, bu yeni laptoplarla kullanıcılarla buluşacak.

NVIDIA, COMPUTEX etkinliğinde Asus ve MSI tarafından piyasaya sürülecek yeni RTX AI PC dizüstü bilgisayarlarını duyurdu. Bu laptoplar, Copilot Plus PC özelliklerini içerecek ve GeForce RTX 4070 GPU’larla donatılacak. Ayrıca, Windows 11 AI PC özelliklerine ve güç tasarruflu çip üzerinde sistemlere sahip olacaklar.

NVIDIA ve AMD Yepyeni Özellikler: Copilot Plus PC’lerin Avantajları

NVIDIA’nın blog yazısına göre, yeni RTX AI PC dizüstü bilgisayarları, yapay zeka destekli görevlerde yüksek performans ve verimlilik sunacak. Ancak, NVIDIA, AMD işlemcili ilk Copilot Plus PC’lerin piyasaya çıktığında Microsoft’un yapay zeka özelliklerini içermeyebileceğini belirtti. Windows 11 AI PC’ler, kullanıma sunulduğunda Copilot+ PC deneyimlerine ücretsiz bir güncelleme alacak.

NVIDIA ve AMD yepyeni özellikler

NVIDIA, yapay zeka destekli görevlerde GPU’larını ön plana çıkarıyor. Microsoft, yapay zeka modellerini NPU’lara taşırken, NVIDIA da GPU’larını bu alanda daha etkili hale getirmek için çalışıyor. NVIDIA, haziran ayında model özelleştirme, optimizasyon ve dağıtım için araçlar ve SDK’lar içeren bir RTX AI Araç Seti piyasaya sürecek. Bu araçlar, Meta’nın Llama 2 modeli gibi yapay zeka modellerini daha az VRAM gereksinimiyle optimize edecek.

NVIDIA ve AMD Yepyeni Özellikler: Microsoft ile İş Birliği ve Gelecek Planları

NVIDIA, Windows 11’e entegre edilen yapay zeka modelleri üzerinde Microsoft ile iş birliği yapıyor. NVIDIA, “İş birliğimiz uygulama geliştiricilere Windows Copilot Runtime tarafından desteklenen cihaz üzerinde çalışan geri alma artırılmış oluşturma (RAG) yeteneklerini mümkün kılan GPU hızlandırmalı küçük dil modellerine (SLM’ler) kolay uygulama programlama arabirimi (API) erişimi sağlayacak” dedi.

Microsoft, geçen ay Build’de Windows Copilot Runtime’ı duyurdu ve NVIDIA, yapay zeka modellerini hızlandırma çalışmalarının bu yılın ilerleyen zamanlarında geliştirici önizlemesi olarak yayınlanacağını söyledi.

OpenAI ChatGPT Manipülasyonunu Engelledi – İşte Etkilenmiş Ülkeler