Nothing CMF Phone 1’in Özellikleri ve Fiyatı Sızdırıldı

Nothing CMF Phone 1

Nothing’in çok yakında piyasaya süreceği bütçe dostu telefonu Nothing CMF Phone 1’in teknik özellikleri ve fiyatı sızdırıldı.

OnePlus’ın da kurucusu olan Carl Pei’nin yeni şirketi Nothing, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket merakla beklenen Nothing Phone (3)’ü bu yıl piyasaya sürmeyecek olsa da 2024’ü hepten boş geçmeyecek. Şirket, bu yıl Nothing Phone (3) yerine bütçe dostu yeni bir telefon çıkaracak. Bunu da CMF adını verdiği alt markası üzerinden yapacak.

Bir süredir çeşitli sızıntı ve paylaşımlarla gündeme gelen Nothing CMF Phone 1, önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtılacak. Biz telefonun resmi olarak tanıtılmasını beklerken, telefona dair sızıntılar da üst üste gelmeye devam ediyor. Dün gelen son sızıntıyla birlikte telefonun teknik özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı.

Nothing CMF Phone 1

Daha önce gelen sızıntılarda Nothing CMF Phone 1’in 6.67 inçlik OLED bir ekrana sahip olacağı söyleniyordu. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı ise 120 Hz olacaktı. Gelen yeni sızıntı bu iddianın ikinci kısmını doğruluyor olsa da ekranın 6.67 inçlik OLED bir ekran değil 6.7 inçlik AMOLED bir ekran olacağını söylüyor.

Öte yandan telefonun yonga seti konusunda da önceki sızıntılarla çelişen bir iddiayla karşı karşıyayız. Daha önce gelen sızıntılarda CMF Phone 1’in Dimensity 7200 yonga setinden güç alacağı söyleniyordu. Bu son sızıntı ise yonga setinin Dimensity 7300 olacağını söylüyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 6 ya da 8 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı ise 128 GB olacak. Ama depolama alanı microSD hafıza kartı ile 2 TB’a kadar çıkarılabilecek.

Yine aynı kaynağa göre telefon 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Bu bataryanın şarj hızı ise 33 W olacak. Telefonun 50 megapiksellik ana lensine bir derinlik sensörü eşlik edecek. Selfie kamerasının ise 16 megapiksel olacağı söyleniyor.

Telefonun 6 GB RAM’e sahip versiyonunun yaklaşık 190 dolara satışa sunulacağı söyleniyor. 8 GB’lık versiyonun fiyatı ise yaklaşık 215 dolar olacak.

Realme GT 6’nın Daha Gelişmiş Bir Versiyonu Geliyor