Nokia akıllı telefon satışları neredeyse 3 milyon adede ulaştı

Nokia akıllı telefon satışları neredeyse 3 milyon adede ulaştı

Bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin akıllı telefon pazarına dair rakamlar, pazarın 2021’in ikinci çeyreğine kıyasla %6 büyüdüğünü, ancak 2020’nin aynı dönemine göre %6 düştüğünü gösteriyor. Bu dönemde ise en karlı isimlerden biri Nokia olmuş. İşte detaylar.

Samsung, %20’lik pazar payıyla en büyük bireysel marka olmaya devam ederken, onu %14’lük payla Apple ve %13’lük payla Xiaomi izledi. Bununla birlikte, BBK Electronics, tüm markalarının (OPPO, vivo, OnePlus, realme) pazar payları birleştiğinde en üst sırada yer alıyor ve sevkiyatların %25’ini elinde tutuyor. Counterpoint ayrıca Nokiamob’a, Nokia’nın 2021’in üçüncü çeyreğinde neredeyse 3 milyon akıllı telefon sevk ettiğini ve bu da 2021’in ikinci çeyreğine kıyasla %12’lik bir büyümeyi temsil ettiğini belirtti. Görünüşe göre bu yıl Nokia açısından olumlu geçmiş.

Nokia akıllı telefon satışları neredeyse 3 milyon adede ulaştı

Ancak, sevkiyatlar 2020’nin üçüncü çeyreğine kıyasla daha da etkileyici hale geliyor çünkü büyüme daha sonra keskin bir şekilde %37’ye yükseliyor. Yükseliş, LG’nin pazardan ayrılışı ile doldurulması gereken oldukça fazla alanın oluştuğu  Orta Doğu, Afrika ve Kuzey Amerika tarafında meydana gelmiş. Yine de, küresel akıllı telefon üreticileri sıralamasında Nokia Mobile 14. sırayı koruyor. Özellikli telefonlara gelince, Nokia Mobile, 2021’in 3. çeyreğinde yaklaşık 10 milyon adet sevkiyat yaparak en büyük 2. satıcı olmayı sürdürdü. Bu, akıllı telefon satışlarıyla birleştiğinde toplamda 13 milyon rakamı ortaya çıkarıyor ve Nokia’yı gezegendeki 11. en büyük telefon satıcısı yapıyor. Ancak büyümeye rağmen, şirket bir önceki çeyreğe göre iki sıra geriledi.

Bill Gates Metaverse açıklaması yaptı: Beklenenden daha erken olacak