Dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinden biri olan Google, gözünü bir kez daha artırılmış gerçeklik teknolojisine çevirdi.
Google bir kez daha gözünü artırılmış gerçekliğe çevirdi. Google’ın ne kadar büyük bir teknoloji şirketi olduğunu anlatmaya sanıyoruz ki pek gerek yok. Ancak bu durum bile Google‘ın tarihinin başarısız projelerle dolu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Amerikalı teknoloji devinin özellikle sonradan girdiği bir sektörde, başarılı olduğu nadir görülen bir olay. Buna ilk örnek olarak hemen aklımıza Google Plus deneyimi geliyor.
Facebook’a rakip olmak için Google Plus‘ı geliştiren Google, bu alanda tam bir fiyasko yaşamıştı. GTalk, Google Video, Orkut bu alanda aklımıza gelen projelerden sadece birkaçı. Ancak özellikle bir proje var ki, adeta dağ fare doğurdu sözünün vücut bulmuş hali. Evet Google Glass’dan bahsediyoruz.
Google bir kez daha gözünü artırılmış gerçekliğe çevirdi
2012 yılında tanıtıldığında teknolojinin yeni sayfası olarak adlandırılan, bundan sonra hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşündüren bu proje, 2015 yılında apar topar sonlandırılmıştı. Bunun sebebi ise projenin insanların işini kolaylaştırmak bir yana, röntgencilik, taciz, kişisel verilerin ihlali gibi alanlara alet edilmesiydi. Bununla birlikte Google’ın bu macerayı tamamen sonlandırmadığını da biliyorduk. İşte bugünlerde yaşanan gelişmeler, teknoloji dünyasındaki bu gizli dedikodunun gerçeğe dönüştüğünü gösteriyor.
Bir süre Facebook ve Microsoft’ta da görev alan Mark Locovsky’in Google’da bir ekibin başına getirilmesi, Amerikalı şirketin düğmeye bastığını gösteriyor. Üstelik Mark Lucovsky’ın ekibine aldığı kişilere baktığımız zaman, şirketin bu defa hem yeni bir arttırılmış sanal gerçeklik cihazı hem de bu cihaz için özel üretilmiş bir işletim sistemi üzerinde çalıştığını anlıyoruz.
Bakalım Google’ın sanal gerçeklik dünyasındaki bu ısrarı kendisine bir başarı hikayesi mi yoksa yeni bir fiyasko olarak mı dönecek.
Avrupa’nın en iyi fiyat performans otomobili belli oldu