Nokia 9.2 ile ön kamera ekrana konumlandırılacak!

Nokia 9.2

HMD Global ile güçlerini birleştiren Nokia, şu sıralar yeni teknoloji üzerinde çalışıyor. Nokia 9.2 ile ön kamera ekranın içerisine konumlandırılabilir!

Microsoft faciasından sonra HMD Global ile küllerinden yeniden doğan Nokia, orta segmente çok fazla ağırlık vermişti. Kamera konusunda umduğunu pek bulamayan Nokia’nın, 2020 yılına bomba gibi bir dönüş yapacağı söyleniyor.

Nokia‘nın önümüzdeki ay yeni amiral gemisi modelini tanıtması bekleniyordu. Ancak gelen bilgilere göre Nokia 9.2 olarak isimlendirilecek olan bu model sürpriz bir şekilde ertelendi.

Nokia 9.2 kamera konusunda devrim yaratacak!

Nokia 9.2’nin ertelenmesi ile firmanın yeni planları da ortaya çıktı. Söylentilere göre bu modelde Qualcomm’un en yeni yonga seti Snapdragon 865’e yer verilecek. RAM konusunda ise minimumda 6 GB RAM ile geleceği söylenen bu model, kamera konusunda devrim yaratacak.

Nokia 9.2

Bildiğiniz gibi son dönemde ön kameradan dolayı çentik gizlemek için pop-up sistem kullanılıyor. Ancak bu pop-up kamera sistemleri hala istenilen seviyede değil. Nokia, pop-up yapıya geçmek yerine ön kamerayı ekranın içerisine entegre edecek. Eğer Nokia bunu yaparsa dünyada bir ilke imza atmış olacak.

Apple 2020 yılına hızlı başladı! İşte Apple’ın 2020 Q1 finansal raporu!

Şimdilik bu teknolojinin nasıl çalışacağı bilinmiyor. Ancak geçmişte ekranın içerisine hoparlör entegre edilmesine şahit olmuştuk. Bu olay gerçekleşir ve stabil bir şekilde çalışırsa önümüzdeki yıl tanıtılacak amiral gemisi modellerinde çentiğe veda edebiliriz.