Nokia 8 Android Oreo’yu Almaya Başlıyor

nokia 8 flagship product photos hero 14

Nokia’nın tepe modeli için sona gelindi. Beta programının ardından Nokia 8 Android Oreo’yu almaya başladı. İşte tüm detaylar!

Finlandiya ve Polonya Şanslı Ülkeler

Nokia’nın merkezi olan Finlandiya ve Polonya için Android 8.0 Oreo güncellemesi dağıtılmaya başlandı. Kısa bir süredir beta testinde olan yeni sürüm nihaileştirilerek son kullanıcıya ulaştırılabilir hale geldi. Özellikle Android sever kullanıcıların toplandığı XDA Developers’a göre TA-1004 ve TA-1012 modelleri ilk şanslılar arasında yer alıyor. Ayrıca HMD yöneticisi Juho Sarvikas da resmi kanaldan güncellemeyi onayladı.

Paketle birlikte cihaza picture in picture, gelişmiş bildirim özellikleri, YouTube’u ekran bölerek kullanma gibi özellikler gelecek. Ayrıca Google’ın kasım ayı güvenlik yaması da güncellemeye dahil edilmiş. Olay bunlarla da sınırlı değil. Daha hızlı ön yükleme, kamera yazılımında iyileştirme ve odak probleminin çözümü de 8.0 ile birlikte gelen unsurlar arasında.

1518 MB’lık güncelleme henüz dünya çapında yayılmış değil. Önümüzdeki günlerde daha çok ülkede yayılacağını tahmin etmek de zor değil.

Samsung Galaxy S9’un ekran çerçeve oranı şaşırtabilir