Nokia 2, şimdi de FCC’de göründü!

nokia 2

Nokia’nın giriş segmentine hitap eden yeni modeli Nokia 2, şimdi de FCC’de ortaya çıktı. Böylece telefonun tasarımı da kesinleşmiş oldu.

Bilindiği üzere Nokia bir süredir giriş segmentine hitap eden yeni bir model üzerinde çalışıyor. Bu konudaki ilk söylentiler yaklaşık olarak 3 hafta önce ortaya atılmıştı. Öyle görünüyor ki Nokia bu 3 haftalık süre içerisinde oldukça fazla aşama kaydetti. Zira Nokia 2 ismi ile lanse edilen giriş segmentindeki yeni model geçtiğimiz gün FCC sertifikasını da aldı. Bu aslında telefonun satışa hazır durumda olduğu anlamına geliyor.

FCC raporlarına göre Nokia 2, Qualcomm’un düşük güçlü yonga seti SD 210 ile gelecek. Sistemini 1GB RAM ile destekleyecek olan telefonun dahili depolama alanı ise 8GB olacak. 8MP’lik ana kameraya 5MP’lik ön kameranın eşlin edeceği telefonun 720p çözünürlüğünde 5 inçlik bir ekran ile gelmesi bekleniyor.

Nokia 2’nin FCC raporunda yer alna görsellerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

nokia 2

Daha önce sızdırılan raporlarda da olduğu gibi, Nokia 2 tasarım anlamında Nokia 3 ile benzer hatlara sahip. Hatta iki telefon arasındaki farkın teknik özellikler bazında olduğunu söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız.

HMD Global’in giriş segmentindeki Nokia modeli için ne kadarlık bir satış bedeli belirlediği henüz kesinleşmiş değil. Nokia 2’nin 16 Ağustos’ta Nokia 8 ile birlikte tanıtılması bekleniyor. Yine de bekleyip göreceğiz.