Nokia 10 PureView için geri sayım başladı

Nokia 10 PureView

Nokia’nın yeni amiral gemisi Nokia 10 PureView için çalışmalar şimdiden başladı. Peki, bu telefon özellikleri ile neler sunacak?

Nokia’nın yeni amiral gemisi nesli henüz piyasaya sürülmemiş olsa da NokiaPowerUser, Nokia 10 PureView safir cam ekran ve Qualcomm Snapdragon 875 işlemci kullanan prototipinin test aşamasında olduğunu ve 2021’de piyasaya çıkmasının beklendiğini bildirdi.

Xiaomi Wear 2.0 yeni özellikler ile geliyor

Telefonun tam ekran ve nokta çentik tasarımını benimsediğine dair söylentiler de var. Daha önce, ekran altı kamera teknolojisinin bu cihazda kullanılacağı söyleniyordu. Ancak şimdiki söylentiler bunun tam zıttının olacağını ortaya koyuyor.

Telefonda 120 Hz tazelemeli OLED ekran yer alacak. Ayrıca telefonun arka tarafında 5 lensli yuvarlak bir şekilde konumlandırılmış kamera modülü bulunacak. Ana kameranın tam 100 Megapiksel çözünürlüğünde olması ve 8K çözünürlüğünde video çekmesi bekleniyor. Ayrıca bu kameralarda ToF sensörü de yer alacak.

Mevcut iki nesil Nokia amiral gemisi, en son Qualcomm Snapdragon çipini kullanamadı. Bildiğiniz gibi Nokia 9.3’ün Snapdragon 875’in piyasaya sürülmesinden sonra piyasaya sürüleceği açıklanmıştı. Nokia 9.3 PureView’in 2021’in Eylül ayında geleceği söyleniyor. Yaklaşan Nokia 9.3 PureView, şirketin amiral gemisi olacak. Nokia 10 ve Nokia 9.3 ile 2021 yılında üst segmente 2 telefon sunacak olan Nokia’nın, yazılım konusunda da rakiplerine göz dağı vermesi bekleniyor.

Nokia 10 PureView

Geçtiğimiz hafta yapılan araştırma ile tüm telefonlarına Android 10 güncellemesini sunarak bir ilke imza atan Nokia’nın bu başarısını 2021’de de göstereceğini düşünüyoruz. Kamera yazılımı konusunda artık kendini toplaması gereken Nokia, bakalım önümüzdeki yıl yarışa ortak olabilecek mi?