Nissan, Note ve Micra ile Çok İddialı!

Nissan Note ve Micra ile Çok İddialı

Nissan ülkemizin en çok otomobil satılan segmenti olan B segmentinde 2 yenilenmiş modelle (Note ve Micra) iddialı bir atak yapıyor. Antalya’da gerçekleştirilen lansmanla görücüye çıkan yeni Note ve yeni Micra, iddiasını hissettirdi.

Nissan son derece ilginç bir politika izleyerek basın toplantısını Mardan Palace’ın lüks ortamında şezlongların üzerinde gerçekleştirdi.

nissan juke r 001

Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Mehmet Akın’ın yaptığı sunuma Nissan Türkiye Genel Müdürü Kei Kubota eşlik etti. Akın, şu andaki ürün gamı ile Nissan olarak Türkiye’deki talebin yüzde 24,7’sine hitap edebilecek durumda olduklarını, bu oranın yüzde 70’lere ulaşmasını umduklarını ifade etti.

Akın, Juke ve Qashqai’nin bugüne kadar Nissan’ın toplam satışları içinde en büyük payı alan modeller olduğunu belirterek, Qashqai’nin Ocak-Eylül dönemindeki satışlarının adetsel olarak bir önceki yılın %12 üzerinde olduğunu söyledi.

“Nissan’ın ürün gamına önümüzdeki dönemde katılacak C segmenti hatchback bir model olacağı açıklanmıştı. Yeni dönemde Nissan yeni ve yenilenecek tüm ürünleri ile iddialı olmaya devam edecek” diye konuştu.

Nissan olarak 2014 yılını 20 bin adetler seviyesinde kapatmayı planladıklarını belirten Akın, daha önce orta dönemli planlarında koydukları Türkiye’de yüzde 3 pazar payı hedefine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Mehmet Akın Yeni Note’da bu yıl sonuna kadar 1.000 adet, gelecek yıl ise 4 bin adet satış rakamına ulaşmayı hedeflediklerini, eski ve yeni Micra’da ise yıl sonuna kadar 2 bin 500 civarında satış yapmayı umduklarını; önümüzdeki yıl ise 3 bin-3 bin 500 adetleri hedeflediklerini sözlerine ekledi.