NIO markasını yakın zamanda daha çok duyabiliriz

123

2014 yılında kurulan Çinli elektrikli araç üreticisi NIO çok kısa sürede Çin pazarında büyük bir çıkış yakaladı. Küresel pazarda da ses getirmeyi hedefleyen firma bu hedefine çabuk ulaşacak gibi gözüküyor.

Geçen ay Mayıs 2021 için üretim rakamlarını açıkladı. Bugün yayınlanan bir basın açıklamasına göre şirket, geçen yılın aynı ayına göre % 95,3’lük büyük bir artışla 6.711 elektrikli araç teslim etti.

NIO markasını yakın zamanda daha çok duyabiliriz

Mayıs 2021 rakamı, şirket küresel çip kıtlığının zorluklarıyla boğuşmaya devam etse de 2021’in 2. çeyreğinin sonunda 22.000’e kadar teslimat gerçekleştirme tahminlerini takip ediyor. Çip talebi bolluğuna ek olarak, şirketin büyüme görünümünü biraz etkileyen birkaç lojistik zorluk var. 6.711 teslimatın dökümü, tamamen yeni ES8’lerin yaklaşık %21’ini oluşturduğunu ve teslimatların %45’inin ES6’lar olduğunu gösteriyor. EC6’lar, teslimatların kalan% 34’ünü oluşturdu. ES8, NIO’nun amiral gemisi premium akıllı elektrikli SUV’sidir. Hem altı kişilik hem de yedi kişilik bir modeli var. ES6, beş koltuklu, yüksek performanslı, akıllı bir elektrikli SUV iken, EC6, beş koltuklu bir coupe SUV.

New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören elektrikli araç üreticisi, üç modelin toplam kümülatif teslimatlarının 2021 Mayıs sonu itibariyle 109.514’e ulaştığını söylüyor. Şirket, Haziran ayı üretim rakamlarını desteklemek için lojistik ve çip zorluklarının üstesinden gelmeyi umuyor. Ay sonuna kadar 2. çeyrek hedefi.

NIO markasını yakın zamanda daha çok duyabiliriz

NIO, akıllı Elektrikli Araçlar konusunda önde gelen Çinli üretici olarak ön plana çıkıyor. Start-up olarak 2014 yılında faaliyetlerine başlayan ve sürdürülebilir bir ortamda müşterisi için lüks-eğlenceli bir yaşam tarzı şekillendirme misyonunu sürdürmeye devam etmiştir. NIO, aynı zamanda yenilikçi olan etkileyici EV’ler tasarlar, geliştirir, ortaklaşa üretir ve satar. SUV’lerin yanı sıra NIO, Ocak 2021’de tanıtılan birinci sınıf bir elektrikli sedan olan ET7’yi de üretiyor.

Red Magic 6 Pro Deuterium Transparent Edition için geri sayım