Huawei 5G için şartlı onay aldı

huawe

Reuters’in haberine göre İtalya merkezli Vodafone merkezi, dünyanın önde gelen telekom ekipmanı üreticisi Huawei tarafından üretilen ekipmanı 5G radyo erişim ağında kullanmak için Roma’dan şartlı onay aldı.

Gelişmelerden haberdar olan kaynaklara göre, Başbakan Mario Draghi liderliğindeki ulusal birlik hükümeti, 20 Mayıs’ta iki şirket olan Vodafone ve Huawei arasındaki anlaşmaya izin verdi.

Hükümetin, teknik aksaklıkları gidermek için Huawei’nin uzaktan müdahalesine kısıtlamalar ve son derece yüksek bir güvenlik eşiği de dahil olmak üzere bir dizi kısıtlama uyguladığı bildiriliyor, durum böyle olunca şirketin hareket alanı da biraz kısıtlandı.

Huawei için şartlı onay

İtalya , “altın güçler” kapsamında Avrupalı ​​olmayan satıcıları içeren anlaşmaları engelleyebilir veya bunlara sert koşullar getirebilir. Şimdiye kadar altın güçler, stratejik öneme sahip olduğu düşünülen sektörlerde yabancı ilgisini engellemek için 2012’den beri üç kez kullanıldı.

Gelişme, Amerika Birleşik Devletleri’nin Huawei’yi ülkesinde yasakladığı ve aynı zamanda İtalya ve diğer Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere müttefiklerine Huawei’nin yeni nesil 5G altyapısının kurulumuna katılmasını engellemek için lobi yaptığı bir zamanda geldi. ABD hükümeti, diğerlerinin yanı sıra Huawei ve ZTE gibi Çin merkezli şirketlere yönelik yaptırımların arkasındaki neden olarak ulusal güvenlik riskini gösteriyor .

Ancak İtalya, Huawei’yi 5G altyapısından tamamen yasaklamadı ancak şirkete karşı daha sert bir duruş benimsedi. Daha önce de, Ekim ayında telekom grubu Fastweb’in son derece hassas verilerin işlendiği 5G çekirdek ağı için ekipman tedarik etmek üzere Huawei ile bir anlaşma imzalamasını engellemişti.

OnePlus 9, 9 Pro için OxygenOS 11.2.6.6 güncellemesi