Nintendo’dan oyunculara yönelik akıllı telefon geliyor!

nintendo akilli telefon

Oyun pazarının önemli isimlerinden Nintendo akıllı telefon duyurmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz Mart ayında duyurusu yapılan telefon kısa bir sonra duyurulacak. DeNa isimli mobil teknoloji firmasıyla çalışan Nintendo’nun akıllı telefonuna ait detaylar haberimizde.

nintendo-akilli-telefon

Oyun sektörünün Japon devi Nintendo, akıllı telefon üretecek. Bu gelişme geçtiğimiz Mart ayında ortaya çıkmıştı. Sektördeki etkisini kaybeden firma, akıllı telefon ile şansını deneyecek. Ancak bu telefon, klasik akıllı telefonlardan farklı olacak ve oyun konusundaki yetenekleriyle ön plana çıkacak.

Nintendo’nun CEO’su Satoru Iwata tarafından “mobil oyun deneyimini daha üst seviyeye taşıyacak bir deneyim” olarak tanımlanan bu yeni girişim, standart mobil oyuncuları hedef alacak. Yani Nintendo, mobil oyuncuları kendi tarafına çekmeye çalışacak.

Bu yeni proje kapsamında duyurulacak olan akıllı telefon işletim sistemi ve teknik detayları hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak analistlere göre Android kullanılması muhtemel. Nintendo, bu telefona özel olarak oyunlar hazırlayacak. Oyunların tamamı ücretsiz olacak. Bu sayede tüm kullanıcılar yeni platformu çekilmeye çalışılacak. Fakat oyunların içerisinde “uygulama içi satın alma” yöntemi kullanılacak.

Benzer bir girişim Asus tarafında da IFA 2015’te duyurulmuş. Acer tarafında da duyurulmuştu. Firma, oyunculara yönelik bir akıllı telefon ve tablet bilgisayar tanıtarak bu alanda dikkat çekmişti.

Google Play Store’da uygulama fiyatı limitleri arttı!