Nintendo NX Android Kullanacak

nintendo nx android

Nintendo’nun beklenen yeni konsolu NX’in 2016 yılına ertelendiği bilgisi daha önce paylaşılmıştı. Şimdi ortaya çıkan yeni bilgiye göre Nintendo NX, Android işletim sistemini kullanacak.

nintendo-nx-android-kullanacak

NX olarak adlandırılan Nintendo’nun sıradaki oyun konsolu önemli bir değişikliğe imza atacak. Daha önce Android işletim sistemini kullanan oyun konsolları görmüştük ancak hepsi deneysel çalışmalardı. Şimdi ise Nintendo’nun, kendi platformunu üçüncü parti yazılımlara açmak için Android’e geçtiği bilgisi geldi. 2016 yılında çıkması beklenen yeni konsolda Android işletim sistemi kullanılacak.

Geliştiricileri çekmek için yapılacak olan bu yenilikle Nintendo NX, mobil uyumluluk ve senkronizasyon konusunda farklı içerikler sunmaya çalışacak. Akıllı telefon ve tablet blgisayarlar ile etkileşimli çalışacağı düşünülen Nintendo NX, yeni bir konsept deneyecek. Telefon ve tabletler dışında aynı zamanda bilgisayarlar, PlayStation 4 ve Xbox One ile de bazı çalışmalar yapılacağı tahmin ediliyor. Bu yeni konsept için Japonya’nın popüler mobil oyun geliştiricisi DeNA ile anlaşıldığı bilgisi de verildi.

Android M Tabletlere Hangi Özellikleri Katacak?