Nintendo Switch’e Windows 10 yüklediler!

Switch

Nintendo Switch üzerinde Android’in ardından şimdi de Windows 10’u çalıştırmayı başardılar. Ancak ARM tabanlı Windows 10 sürümü henüz Switch’te pek stabil çalışmıyor.

Nintendo’nun geçtiğimiz gün 2. yaşını kutlayan hibrit konsolu Nintendo Switch, bünyesinde nasıl bir gücü barındırdığını bir kez daha kanıtladı. Android işletim sistemini çalıştırabilen Switch, şimdi de gözünü Windows 10’a dikmiş durumda. Microsoft’un bir dönem projesi olan ARM tabanlı cihazlar için Windows 10 sürümü, hackerlar tarafından Switch’e port edildi.

Nintendo Switch üzerinde Windows 10!

imbushuo isimli geliştirici Twitter hesabı üzerinden Switch’e Windows 10’un ARM sürümünü yüklediğini açıkladı. Ekran görüntüleri ile desteklenen bu işlem maalesef ki pek stabil değil.

Dokunmatik ekranlara da destek veren Windows 10’un bu sürümü şimdilik Switch’te emekleme aşamasında. Ancak ilerleyen dönemde stabil bir şekilde Switch’te Windows 10’un kullanılabileceği söyleniyor.

Switch’e Android yüklediler

Switch’e Windows 10 yükledikten sonra Steam‘i de yüklemek mümkün olacaktır. Ancak Switch grafik biriminden dolayı Steam‘deki eski AA yapımları ve indie yapımları çalıştırabilir. Bakalım geliştiriciler Windows 10’u tam anlamıyla Switch’e port etmeyi başarabilecek mi?

Nintendo Switch