Nintendo Switch için Resident Evil 7 duyuruldu

Nintendo Switch için Resident Evil 7

Bugün sürpriz bir şekilde Nintendo Switch için Resident Evil 7 duyuruldu. Ancak Resident Evil 7’nin Switch sürümü sadece internet üzerinden stream yapılarak oynanabilecek.

Nintendo’nun yükselen yıldızı Switch, Wii U’nun aksine 3. parti geliştiricilerden destek almaya devam ediyor. FIFA 18, Wolfenstein 2, Skyrim, Rocket League, L.A Noire ve NBA 2K18 derken şimdi de Nintendo Switch için Resident Evil 7 duyuruldu.

Ancak Nintendo Switch için Resident Evil 7 oyunu diğer oyunların aksine farklı bir deneyim sunmayı planlıyor. Peki, Resident Evil 7’nin Switch sürümü nasıl olacak? Sadece dijital kopya mı olacak yoksa fiziki sürümü de bulunacak mı?

Nintendo Switch için Resident Evil 7 sadece internet üzerinden oynanacak

Capcom cephesinden gelen açıklamalara göre Switch için Resident Evil 7’nin tam adı Resident Evil 7 Cloud Version olacak. İsminden de anlaşılacağı gibi Resident Evil 7 Cloud Version sadece internet üzerinden oynanabilecek.

Stabil bir internet talep eden Resident Evil 7 Cloud Version‘da; Banned Footage Volume 1 and 2, End of Zoe ve Not a Hero DLC paketleri yer alacak. Oyunu eShop’tan indirdikten sonra 15 dakika boyunca oynayabileceksini. 15 dakika sonrasında ise 2.000 yen’e bilet alarak 180 gün daha RE7 deneyimi yaşayabileceksiniz.

Şimdilik sadece Japonya için duyurulan Resident Evil 7 Cloud Version, sadece internet üzerinden oynanabilecek. 25 Mbps ve üzeri ayrıca 5 GHz’lik bir Wi-Fi talep eden oyunun Avrupa ve Amerika pazarına henüz gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

Nintendo Switch’in donanım olarak bu tip AAA oyunları tam performans ile çalıştıramayacağı için bu tip bir yöntem izleyen Capcom, konsolun geleceği için inanılmaz bir işe imza atmış olabilir.

Pokemon Yellow Nintendo Switch’e gelebilir!

Eğer Nintendo Switch için Cloud alt yapısı güçlü bir şekilde oluşturulursa, ilerleyen yıllarda PC’deki AAA oyunların neredeyse tamamını Switch’te oynayabiliriz. Bakalım Capcom, RE7 Cloud Version ile nasıl bir deneyim sunacak?