Nintendo Switch, cep telefonlarından etkileniyor

nintendo switch 2

Nintendo’nun yeni konsolu Switch oyun gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Şimdi de Nintendo Switch ile ilgili yeni bir sorun daha ortaya çıktı. İşte detaylar.

Nintendo’nun geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu yeni nesil konsolu Switch, oyun gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Şu aralar oyuncuların yoğun ilgisinden ötürü üretim hızını arttıran Nintendo yine de stok yetiştiremiyor. Nintendo Switch üretiminin yanı sıra, oyuncuların konsolla ilgili problemlerini de çözmeye çalışan Japon teknoloji devi, geçtiğimiz gün resmi sitesi üzerinden bir duyuru yayınladı.

Nintendo Switch’te bulunan Joy-Con kontrolcüsünün bağlantı sorunu yaşadığıyla ilgili bir dizi şikayet aldıklarını belirten yetkililer, ilginç bir liste yayınladı.

Yani diğer bir değişle eğer Nintendo Switch’in bulunduğu odada yukarıdaki listede yer alan nesnelerden biri ya da bir kaçı varsa, Joy-Con’un bağlantı sorunu yaşaması son derece normalmiş.

Nintendo’ya göre bu bağlantı sorunun nedeni kablosuz hoparlörler, kablosuz erişim noktaları, kablosuz kulaklıklar, kablosuz yazıcılar, mikrodalga fırınlar, kablosuz telefonlar, cep telefonları, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve sabit diskler, flash sürücüler ve LAN gibi USB 3.0 uyumlu cihazlar da olabilirmiş.

Açıkçası Nintendo’nun yayınladığı listeye bakınca, firmanın oyuncularla dalga geçtiğini düşünmek bile son derece olağan görünüyor. Çünkü eğer mağarada falan yaşamıyorsanız, bu cihazlardan en az birinin evinizde bulunmaması imkansız gibi bir şey diyebiliriz. Bakalım bu açıklamaya oyunculardan nasıl bir tepki gelecek?