Nintendo Switch 6.2.0 güncellemesi ile korsanın önüne geçiliyor!

Nintendo Switch

Nintendo’nun hackerların avına kolay düşen konsolu Switch için bugün bir adım atıldı. Nintendo Switch 6.2.0 güncellemesi ile korsanın önüne geçiliyor. Nintendo, donanımsal açığı kapatmış gibi görünüyor.

Nintendo, özelleştirilmiş Nvidia Tegra X1 çipseti ile Switch’i taşınabilirlik konusunda seviye atlatmıştı. Doom, Skyrim, Wolfenstein II ve The Legend of Zelda: BoTW gibi AAA grafiklere sahip oyunları taşınabilir şekilde oynama imkanı sunan Switch maalesef ki korsana çok erken yenik düşmüştü.

Nintendo Switch artık kırılmıyor!

Nintendo Switch’in Tegra X1 çipsetinde yaşanan güvenlik açığı, konsolun kırılmasına neden olmuştu. Önüne geçilemez denilen bu açık, Nintendo tarafından bugün kapatıldı. Switch için yayınlanan 6.2.0 güncellemesi ile artık cihaza Jailbreak işlemi yapmak mümkün olmuyor. Oyun satışlarını olumsuz etkileyen hack olayının önüne geçilmesi Nintendo açısından sevindirici bir haber.

Microsoft 2019’da yeni bir Xbox One tanıtacak

Ancak böyle bir konsolun daha 2. yılındayken kırılması pek hoş olmadı. Kapanamaz denilenen açık şimdilik kapatılmış gibi görünüyor. Ancak hackerlar yine Tegra X1’in açığından faydalanıp konsolu kırabilir.

Nintendo Switch

Nintendo güncelleme içeriğinde her ne kadar performans ve stabilite iyileştirmeleri yapıldı dese de aslında bu güncellemenin hackin önüne geçmek için yayınlandığı aşikar. Umarız bu tip illegal olaylar ileride yaşanmaz.

Nintendo, oyuncuları korsana yöneltmek yerine kendi oyunlarını AAA kafasındaymış gibi 59.99 dolardan sunmak yerine daha uygun fiyata satışa sunabilir.