Nintendo Switch 2 2025’e kadar gelmeyebilir

Nintendo Switch 2 2025'e kadar gelmeyebilir

Nintendo sevenler için üzücü bir haberimiz var. İşte tüm detaylar.

Nintendo’nun “Switch 2″ oyununun bu yıl içinde çıkması bekleniyordu ancak yeni bir söylenti bu zaman çizelgesini sorgulattı. Şimdi şirket, VGC, Eurogamer ve diğer kaynaklara göre yayıncılara yeni nesil konsolun 2025’in ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesinin planlandığını söylüyor. Bu, Ekim 2016’da açıklanan ancak Mart 2017’de çıkan orijinal Switch’in piyasaya sürülmesiyle aynı doğrultuda bir tarih. Çeşitli kaynaklar, şirketin 2025’in başlarında piyasaya sürülmesi planlanan Switch 2 oyunları üzerinde çalıştıklarını da söyledi. Önemli oyunlardan biri, uzun süredir ertelenen Metroid Prime 4 olabilir. Ancak Nintendo’nun yayın programında belirli bir tarih eklenmemiş.

Nintendo Switch 2 2025'e kadar gelmeyebilir

Bu ayın başlarında şirket, 2024 mali yılı Switch satış tahminini 2022 ve 2021’deki 18 milyon ve 23 milyona kıyasla 15 milyondan 15,5 milyona hafifçe yükseltti. Reuters’e göre Nintendo’nun hisseleri, çıkış gecikmesi söylentileri nedeniyle bugün düştü.

Adı da dahil olmak üzere gelecekteki cihaz hakkında pek bir şey bilinmiyor. Söylentiler, Switch ile geriye dönük uyumluluğun yanı sıra 4K yeteneklerine ve PS5 ve Series X’e benzer görsel kaliteye sahip olacağını öne sürüyor. Her halükarda, eğer yeni konsol piyasaya sürülürse, bu yıl şirket için yoğun bir yıl olacak. 2025’in ilk çeyreğinde, muhtemelen bu yılın sonlarında bir Nintendo Direct vitrininde duyurulacak. Ancak şimdilik sevenlerin biraz beklemesi gerekecek diyebiliriz. Umarız ki beklenti sonunda istedikleri oyunlara kavuşabilecekler.

Apple, web uygulamalarının artık Avrupa iOS cihazlarında çalışmayacağını duyurdu