Nintendo da krizden etkilendi!

Nintendo satışları geçen yılki karantinalar sebebiyle darbe aldı

Dünyanın en popüler oyun konsollarından biri olan Nintendo Switch, uzun bir süredir yaşanan çip krizinden payını almışa benziyor.

Nintendo da krizden etkilendi! Dünya genelinde devam eden ve neredeyse her gün farklı bir sektörde karşımıza çıkan çip krizi, bu kez de Nintendo’yu vurdu. Dünyanın en büyük oyun konsolu üreticilerinden biri olan oyun firmasını en popüler ürünü konumundaki Switch, günden güne bu krizi daha ağır hissetmeye başladı.

Nintendo tarafından yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar toplam 81,68 milyon adet Nintendo Switch satıldı. Bu sayıya  ilave olarak satılan Nintendo Switch Lite sayısı 17,87 milyon, Switch OLED sayısı ise 3,99 milyon adet olarak açıklandı.

Bununla birlikte sadece son çeyrek verilerine baktığımız zaman, Nintendo Switch’in 5,34 milyon adet, Lite versiyonunun 1,34 milyon adet ve satış hayatına bu çeyrekte başlayan Nintendo Switch OLED’in ise 3,99 milyon adet sattığını görüyoruz.

Nintendo, küresel çip sıkıntısı nedeniyle Switch satışlarından umudu kesti

Nintendo da krizden etkilendi!

Şirketin mali yılı Mart ayında sona erecek ve şirketin hedefi 31 Mart itibariyle 23 milyon adetlik satış hedefini tutturmak. Ancak şu an ki durumda, bunun biraz zora girdiğini görüyoruz çünkü satış adetleri önceki çeyreğe göre geriledi. Eğer bu durum devam ederse Nintendo’nun hedeflerini tutturması zorlaşacak.

Bir şekilde bu sene hedeflerin yakalanması halinde bile, gelecek sene bunun tekrarlanması pek mümkün durmuyor. Çünkü özellikle OLED versiyonundaki maliyetlerin artması ve genel olarak her üç konsol için de çip tedariği noktasında sıkıntılar yaşanması, Nintendo’yu daha şimdiden kara kara düşünmeye zorluyor.

Kaspersky video oyunu tasarladı