Nexus cihazlar için Android 6 dosyaları yayınlandı!

android marsmallow alacak samsung cihazlar

Google I/O 2015’te duyurulan Android 6.0 Marshmallow için Google verdiği sözü tuttu. Nexus cihazlar için Android 6.0 sürümünün resmi ROM dosyaları paylaşıldı. Eğer hala güncelleme gelmediyse elle kurabilirsiniz.

android-marsmallow-alacak-samsung-cihazlar

Android işletim sisteminin kanayan yarası güncelleme konusu, Google tarafında oldukça hassas. Google, geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlikte 5 Ekim tarihini işaret etmişti ve sözünü tuttu. Destekleyen Nexus cihazlar için Android 6.0 Marshmallow sürümünün imaj dosyaları yani ROM’ları paylaşıldı.

Çok sayıda yeni özellik ile duyurulan yeni Android sürümü Marshmallow, OTA üzerinden Nexus cihazlara dağıtılmaya başlandı. Ancak bölgesel farklardan dolayı Türkiye gibi bazı ülkeler bu güncellemeye sonradan sahip olacak. Fakat cihazınıza elle ROM yüklemeyi biliyorsanız, hemen bugün yeni sürüme sahip olabilirsiniz.

Google’ın “Nexus Factory Images” sayfasında Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 ve Nexus 9 için resmi imaj dosyaları yayınlandı. İlgili dosyayı indirerek standart ROM yükleme işlemiyle cihazınızın Android sürümünü yükseltebilirsiniz. Bu ROM dosyaları Google tarafından resmi olarak yayınlandığı için herhangi bir güvenlik sorunu yaşamanız mümkün değil. Tabii ki ROM yükleme konusunda bilgili değilseniz bu işlemi önermiyoruz. OTA güncellemesini bekleyebilirsiniz. Yeni Android sürümü ile ilgili daha detaylı bilgi için Android 6 Marshmallow’un en yeni 6 özelliği başlıklı galerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer markalar ise sırayla Android 6.0 Marshmallow güncellemesini ne zaman ve hangi cihazlarına yayınlayacaklarını duyurmaya başladı. Samsung, HTC, Huawei, Sony gibi markalar için en yakın tarihin Kasım-Aralık olduğunu hatırlatalım. Nexus kullanmanın avantajı tam olarak bu noktada işinize yarayacak. İlgili dosyalara bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

En iyi 10 nostaljik oyunun mobil versiyonları!