Nexus 6 Arka Kapak Sorunu Yayılıyor

nexus 6

Geçtiğimiz yılın sonunda piyasaya sürülen Nexus 6’nın arka kapağında görülen sorundan şikayet eden kullanıcıların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Amerikalı internet devi Google‘ın popüler Nexus akıllı telefon serisinin Motorola tarafından üretilen yeni üyesi Nexus 6, geçtiğimiz aylarda piyasaya sürüldü ve kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Son dönemde kullanıcılardan yoğun ilgi gören phablet kategorisine giren Nexus 6 yakaladığı satış grafiğiyle 2014’ün en başarılı telefonları arasında gösteriliyor olsa da, telefonun kusursuz olduğunu söylemek pek de mümkün değil.

xl_nexus 6

Google+, Twitter ve Reddit gibi platformlar üzerinden Google’ın yeni akıllı telefonu hakkında şikayetlerini dile getiren Nexus 6 kullanıcıları, herhangi bir sebep olmadan açılıp duran arka kapaktan rahatsızlıklarını dile getirdiler. Telefonun satışa sunulduğu ilk günlerde herhangi bir sorun görülmezken son günlerde şikayetlerin iyice artması, telefonun arka kapağını tutan yapıştırıcının zamanla etkisini kaybetmesine bağlanıyor.

Bu soruna neyin sebep olduğu hakkında sık sık dile getirilen bir diğer teoride bataryanın zamanla şişerek arka kapağa baskı yapması ve böylece kapağın durduk yere yerinden fırlamasına neden olduğu oldu. Google henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapmamış olsa da, firmanın şimdiden bu sorunla karşılaşan cihazlardan bazılarını yenileriyle değiştirmeyi kabul ettiği söyleniyor. Bu sorunla karşılaşan Nexus 6 sahiplerinin sayısının artması Google için zorlu bir sürecin başlamasına neden olabilir.

HTC Hima’nın Ne Zaman Tanıtılacağı Belli Oldu