Netflix’den şaşırtan açıklama

Netflix'den şaşırtan açıklama

Netflix yeni aldığı kararla bir süredir yaptığı uygulamaya son verdi. İşte tüm detaylar.

Şirket Perşembe günü yaptığı açıklamada, Netflix’in hizmetine kaydolan kişi sayısını ve gelecek yıldan itibaren her aboneden elde ettiği geliri açıklamayı bırakacağını duyurdu. Bunun yerine gelir artışını ve platformda geçirilen süreyi vurgulamaya odaklanacak. Şirket, hissedarlara yazdığı bir mektupta, “Gelirimizin veya karımızın çok az olduğu ilk günlerimizde, üyelik büyümesi gelecekteki potansiyelimizin güçlü bir göstergesiydi” dedi. “Ama şimdi çok önemli bir kâr ve serbest nakit akışı elde ediyoruz.” Netflix, hizmete son birkaç ayda 9,33 milyon abone eklenerek dünya çapında ödeme yapan hanelerin toplam sayısının yaklaşık 270 milyona ulaştığını açıkladı. Platform, her üç ayda bir kullanıcı sayısını bildirmeyi durdurma kararına rağmen, şirketin “önemli abone dönüm noktalarını açıklayacağını”, bunun da muhtemelen 300 milyonu aştığında gerçekleşeceğini söyledi.

Netflix'den şaşırtan açıklama

Netflix, dünya çapında yarım milyardan fazla insanın kendi hizmeti aracılığıyla dizi ve film izlediğini tahmin ediyor. Bu izleyici kitlesi, yeni fiyatlandırmalar sayesinde şifre paylaşımına rağmen şirkete para kazandırmaya devam ediyor. Son birkaç yılda Grand Theft Auto üçlemesi, Hades, Dead Cells, Braid ve daha fazlası gibi oyunları da kataloğuna istikrarlı bir şekilde ekledi.

Abone ölçümleri Wall Street için önemli bir sinyal çünkü bir şirketin ne kadar hızlı büyüdüğünü gösterirler. Ancak Netflix’in bunları bildirmeyi durdurma hamlesi daha önce başka şirketlerden de gördüğümüz bir şey.

Kripto uzmanları Bitcoin fiyatlarında tarihi bir değişim bekliyor