Netflix Space Force Trump ile alay etmeye doyamadı

Netflix Space Force

Netflix, yeni duyurduğu dizisinin tanıtım filminde, Başkan Trump’ın en büyük icraatlarından Uzay Kuvvetleri ile alabildiğince alay ediyor. 

Netflix Space Force dizisi, kısa süre sonra Netflix’te yayıan girecek. Başkan Trump’ın geçtiğimiz yıl duyurduğu ABD Uzay Kuvvetleri, Space Force, ABD’nin uzaydaki silahları gücü olarak hayata geçmişti.

Space Force hamlesi, ABD’de muhalif kesim tarafından gereksiz bir masraf ve anlamsız bir saldırganlık olarak tanımlanmıştı. Netflix şimdi, muhaliflerin bakış açısından, Space Force birliğinin maceralarıyla alay eden aynı isimli diziyi yayına sokacak.

Netflix Space Force 29 Mayıs’ta yayında

Space Force bölümünün başına getirilen beceriksiz bir generalin üzerinden anlatılacak olan öyküde, askeri komedi öyküsünden çok siyasi bir hiciv seyredeceğimiz anlaşılıyor. General Mark R. Naird’in, görev hakkında hiç bir bilgisi ve ön çalışması olmadan, göreve atandığı detayı da trailer’da dikkat çekiyor. Bu argüman ABD’de daha önce tartışılmıştı.

Diziyi ilginç kılan detaylardan biri ise, oyuncuların arasında, John Malkovich’in de yer alması. Yasal olarak, uzayda silah bulundurulması ve askeri operasyonlar yapılması tüm dünya ulusları için yasak.

Airbus bomba koklayan burun yaptı

Ancak ABD bu yasağın artık anlamsız olduğunu ve “stratejik değeri olan” uydularını korumak için güvenliği sağlayacak bir Uzay Kuvvetleri birimine ihtiyaç duyduğunu belirterek, Space Force’ı kurmuştu. Teorik olarak, kendi uydularını korumak için görev yapacak bu kuvvetin, yakın gelecekte saldırgan görevler de üstleneceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bir diğer deyişle, uzayın silahlanması ve uzay savaşları çağı artık resmen açıldı. Bakalım yeni dizi, bu konudaki tartışmaları, mizahla beraber, nasıl aktaracak?

Netflix Space Force

Dizinin ilk bölümü 29 Mayıs’ta yayında olacak.

Yeni dizinin iki dakikalık tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz:


Yorumlar kapatıldı.