Netflix 30’dan fazla ülkede fiyatları düşürdü

Squid Game The Challenge Oyuncusundan Şaşırtan Açıklama

Bir yıl önce Kuzey Amerika’daki fiyatları artırmasına rağmen, Netflix 30’dan fazla ülkede indirime gitti. İşte tüm detaylar.

Bu ilk bakışta bir çelişki gibi görünse de, karantina sonrası izleyici alışkanlıkları değiştikçe şirket, küresel gelir ve abone artışı arasında doğru dengeyi deniyor gibi görünüyor. Şirket, Orta Doğu (Yemen, Ürdün, Libya ve İran), Sahra Altı Afrika (Kenya), Avrupa (Hırvatistan, Slovenya ve Bulgaristan), Latin Amerika (Nikaragua, Ekvador ve Venezuela) ve Asya (Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler) gibi bölgelerde indirime gidiyor. Dönemsel fiyat artışları Netflix için olağan bir durum haline gelse de geçtiğimiz Ekim ayında 12 ülkede reklam destekli daha ucuz bir tarifeyi de devreye soktu.

Netflix 30'dan fazla ülkede fiyatları düşürdü

Abonelik fiyatlarındaki indirimler, diğer birçok yayın hizmetinin (Disney+, Hulu ve Sling TV dahil) son zamanlarda fiyatları artırmasıyla geldi. Şirket parola paylaşımı gibi sebeplerle kullanıcı kaybetmişti ancak şimdi bu durum düzelmeye başlıyor.  Bölgesel fiyat artışları, Netflix’in payının daha yüksek olabileceği küresel pazarlara abone eklemesini sağladı. Disney+, HBO Max ve Paramount+ dahil olmak üzere rakip hizmetlerin küresel olarak genişliyor olması, kararda büyük olasılıkla etkili oldu.

Netflix, giriş bilgilerini evlerinin dışında paylaşan kişiler için yeni bir aylık ücret uygulamaya devam ediyor. Programı Latin Amerika’da denedikten sonra şirket Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya’da ücretli hesap paylaşımını başlattı.

Amazon Kindle mağazası ChatGPT tarafından yazılmış kitaplarla dolacak