Netflix, belgeselinde AI yapımı görseller kullandı iddiası

Netflix, belgeselinde AI yapımı görseller kullandı iddiası

Artık yapay zeka ile yapılabilecek şeylerin sırını yok ve görünüşe göre Netflix de yapımında AI tarafından oluşturulan görseller kullanmış. İşte tüm detaylar.

Futurism’in haberine göre Netflix, gerçek suç belgeseli What Jennifer Did’de yapay zeka tarafından oluşturulmuş görüntüler kullanmakla suçlanıyor. Birkaç fotoğraf, garip eller gibi yapay zeka izlerinin tipik işaretlerini ortaya çıkardı . Eğer doğruysa rapor, bu tür görüntülerin belgesellerde kullanımına ilişkin ciddi soruları gündeme getiriyor; özellikle de tasvir edilen kişinin şu anda cezaevinde yeniden yargılanmayı beklediği göz önüne alındığında. Berbat bir fotoğrafta, belgeselin konusu olan Jennifer Pan’ın sol eli özellikle ezilmiş durumdayken, başka bir fotoğrafta yanağında tuhaf bir boşluk görülüyor. Netflix henüz raporu onaylamadı, ancak görüntülerde açık manipülasyon işaretleri görülüyor ve hiçbir zaman belgeselde yapay zeka tarafından oluşturulan görseller olduğu açıklanmadı.

Netflix, belgeselinde AI yapımı görseller kullandı iddiası

PetaPixel’in önerdiği gibi yapay zeka, görüntüleri Pan’ın gerçek fotoğraflarına dayanarak oluşturuyor olabilir. CBC’nin haberine göre, Kanada temyiz mahkemesi, duruşma hakiminin jüriye yeterli seçenek sunmaması nedeniyle Pan’ın yeniden yargılanmasına karar verdi. Netflix’in yapay zeka tarafından oluşturulmuş görüntüleri bir hikaye anlatma aracı olarak potansiyel olarak kullanması sosyal medyada tartışmalara yol açtı. ABD, Avrupa ve diğer yerlerdeki düzenleyiciler yapay zeka kullanımına ilişkin yasalar çıkardı ancak şu ana kadar belgesellerde veya diğer içeriklerde yapay zeka görüntülerinin veya videolarının kullanımını düzenleyen özel bir yasa yok gibi görünüyor.

Apple Game Boy Emülatörünü App Store’dan Kaldırdı