Nest kışın ortasında çöktü, ev sahipleri dondu!

nest

Google’ın 3.2 milyar dolar ödeyerek satın aldığı ev otomasyonu/akıllı termostat sistemi Nest kışın en soğuk günlerinde kullanıcılarını çileden çıkardı.

Nest sisteminde oluşan bir hata, termostatların çalışmasını durdurdu ve sayısız Nest kullanıcısı, soğuk kış gecelerinde soğuk bir evle karşılaşarak çok sinirlendiler.

Cold-Woman

Nest yöneticileri, sorunun farkında olduklarını ve yükledikleri güncellemeyle sorundan etkilenen Nest birimlerinin %99.5’ini düzelttiklerini bildirdiler. Ayrıca hala sorun yaşayan kullanıcılara da en eski dijital tedavi yöntemini önerdiler: “Nest sisteminizi kapatıp tekrar açın.”

Termostatlardaki sorun, Aralık ayında yüklenen bir güncellemeden sonra ortaya çıktı. Kullanıcıların bazıları Nest termostatlarının emirlere çok geç emir verdiğini veya bazen hiç tepki vermediğini dile getirerek şikayette bulunmaya başladılar. Ardından şikayetlerin sayısı hızla artmaya başlayınca Google Nest birimi, acil bir güncelleme çıkararak sorunu gidermeye çalıştı.

Yaklaşık 1000 TL fiyat etiketiyle satılan Nest termostatları, ev sahibinin hangi saat ve günlerde evde hangi sıcaklığı istediğini zamanla öğreniyor ve kısa süre sonra ev sahibinin müdahalesine gerek kalmaksızın evin ısısını otomatik olarak ayarlıyor. Böylece evlerdeki ısınma giderlerinde de önemli tasarruf sağlanabiliyor.

iPhone 7 ekran boyutu nasıl olmalı?