NASA Mars taşlarını net bir şekilde görüntüledi: Hiç bu kadar net çekim yapılmamıştı

NASA Mars görevini

Dünyanın en büyük uzay ajansı olarak bilinen NASA, Mars taşlarını net bir şekilde görüntüledi. Böylece başka bir gezegende alınan en net görüntü ortaya çıkmış oldu. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Başka bir gezegende hayat olup olmadığını görmenin en önemli yapı taşlarından birisini de hiç şüphesiz NASA oluşturuyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Mars aracı gönderilmişti. Perseverance aracı ve Ingenuity helikopteri en özel bilgileri toplayarak insanlığa ulaştırmaya çalışıyor.

Her geçen gün Mars ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. Bazen öyle fotoğraflar veya bilgiler geliyor ki burada kesin hayat var deniliyor. Kimi zaman ise ne yazık ki elleri boşta kalıyor. Mars’ta yaşam avına çıkan yeni araç ise minerallerin ve organik kalıntıların nerelerde olduğunu araştırıyor.

NASA Mars taşlarını yakın gözlem altına aldı

NASA resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımlara göre bu araç şimdiye kadarki en net Mars görüntüsünü yakaladı. Uzay aracının kendi resmi hesabından da yapılan paylaşımlarda antik göl yatağı aramaları yaptığı ifade edildi.

NASA şu sıralar Mars yüzeyinde sadece su aramıyor. Aynı zamanda çeşitli mineral kalıntılarına bakıyor. Bazen suların kuruması ile birlikte geriye sadece mineral ve diğer bazı elementler bulunuyor. Uzay Ajansı burada hayat olup olmadığını anlayabilmek için Mars helikopteri bile kullandı.

NASA Türkiye’de tahribata neden olabilir: İşte nedeni

SHERLOC ismini verdikleri uzvu ile araştırmalar yapan Mars aracı üst düzey tekniklere sahip. İşletim sistemi çok gelişmiş olmasa bile yine de donanım açısından son derece güçlü. Şimdilik NASA kurumuş gölleri araştırmaya çalışıyor. Muhtemelen kısa bir süre içerisinde çok daha detaylı veriler dünyaya ulaşacak.