Motorola Android Pie için kolları sıvadı

motorola one powe

Lenovo tarafından satın alındıktan sonra pazar hacmini genişleten Motorola, Android Pie güncellemesi için kolları sıvadı. İşte güncellemeyi alacak olan ilk Motorola modeli.

Bir zamanlar cep telefonu pazarında oldukça iyi bir konumda olan Motorola, akıllı telefonlara geçiş sürecine ayak uyduramamıştı. Aynı Nokia gibi Motorola da akıllı telefonların, cep telefonlarının yerini almasından sonra iflasın eşiğine geldi.

Çin’in önde gelen teknoloji devlerinden biri olan Lenovo, Motorola’yı satın alarak bu şirketin ayakta kalmasında öncü oldu. Bir ara Motorola isminin tamamen tarihe karışacağı ve tüm modellerin Lenovo çatısı altında toplanacağı söylemleri ortaya atılsa da Çinli üretici Motorola ismiyle yola devam kararı aldı.

Hali hazırda Motorola’nın öyle geniş bir pazar ağı bulunmuyor. Fakat Lenovo’nun boy gösterdiği ülkelerin bazılarında, çeşitli Motorola modellerine rastlamak mümkün. Çinli üreticinin en yoğun olduğu pazar ise Amerika.

Motorola da Android Pie’a geçiyor

Böyle bakında Motorola’nın ABD’de popüler olan Motorola One modelini güncellemelerde önde tutacağı düşünülebilir. Fakat şirketin Android Pie güncellemesi için seçtiği ilk modeli Motorola One Power oldu.

Orta segmente hitap eden bir model olan One Power, Çinli üreticinin Android Pie güncellemesi alan ilk telefonu olacak. Muhtemelen One Power’ın ardından One Modeli de Android 9′a güncellenecektir.

Gelen güncelleme ile telefon üzerinde bazı performans iyileştirmelerinin yanı sıra, Wind Down ve rahatsız etme gibi özellikler de kullanıma sunulmuş olacak.

Bir Sony modeli daha Android Pie’a terfi etti