Dio’nun dirisi bile yeterli bileti satamadı bu ülkede, ölüsü mü satacak?

dio

Hayatımızın her alanında gelişen teknolojinin etkilerini görüyoruz. Bu genellikle “iyi” olarak yorumlanabilir. Öyle ki Heavy Metal’in Babası Ronnie James Dio’yu bile tekrar sahnelere geri döndürebiliyor. Bildiğiniz gibi Dio’yu 2010 yılında kaybetmiştik. Peki nasıl mı geri dönüyor, tabii ki hologram teknolojisi ile!

“Dio’nun dirisi bile yeterli bileti satamadı bu ülkede, ölüsü mü satacak?”

Evet, biraz sitem dolu bir başlık diyebiliriz. Bu sözler, ünlü organizatör ve müzisyen Erdem Çapar’a ait. Billboard’ta yer verilen habere göre Dio’nun hologramının yer aldığı konserler 2019 yılında pek çok şehirde gerçekleştirilecek. Evet, teknoloji demiştik ya hani, artık dirisini göremeyiz ama bu tip imkanlarla Dio izleyebilmek mümkün. Eyellusion firmasının belirttiğine göre, yapılan ilk hologram konserlere büyük ilgi olmuş ve bunun sonucunda da 2019 yılında 100’den fazla şehirde Dio’nun hologram konserleri düzenlenecek. Buna sevinenler olduğu gibi, bunu saçmalık olarak görenler de var.

Tabii şimdi “100’den fazla şehir” denilince akıllara “Acaba İstanbul da olur mu?” sorusu gelmiyor değil. Öyle ya, dünyada sürekli ismi zikredilen kaç şehir var?

Henüz ülkemiz için bir duyuru gelmiş değil. Gelir mi, o da belli değil, ama biz bu konuyu Erdem Çapar’a sorduk. Zira kendisi, Dio’nun ülkemizdeki ilk ve tek konserini organize eden isimlerdendi. Efsane isim, 2003’teki Rock The Nations Festivali’nde sahne almıştı ve katılanlara unutulmaz anlar yaşatmıştı, ama…

er1
Erdem Çapar

Bundan sonrasını Çapar’dan dinleyelim:

“2010 yılı Sonisphere Festivali’nde Dio anılırken, 40 bin kişi bir ağızdan ‘DioDio’ diye tezahürat yapıyordu ve ben o esnada küfürler ediyordum. O 40 bin kişinin %10’u bile 2003’teki konsere gelseydi yeterliydi. Opeth ve Kreator’ü de o etkinliğe eklemeseydik bin kişi falan gelirdi herhalde koskoca JamesDio için. O zamanlar Dio dinlemek cool değildi. Onu dinlemek 18 Mayıs 2010’dan itibaren cool bu ülkede(!)”

Peki hologram prodüksiyonu Türkiye’ye gelir mi ya da bir bilginiz var mı bu konuda?

“Dirisi için hakkıyla bilet kesilemedi, hologramı mı kesecek? Gece gece sinirlendim 🙂 Bu hologram prodüksiyonu da bir Türk firmaya önermişler mi ne, ama kabul etmemişler galiba.”

General Mobile GM 9 Pro ve Samsung Galaxy J8 karşı karşıya