Motorola Satıldı!

motorola logo

Telefon devi bir türlü kurtarılamıyor. 2011 yılında sürekli olarak bir düşüş gösteren Motorola’yı satın alan teknoloji devi Google’da Motorola’yı kurtaramadı.

motorola-logo

Büyük bir düşüş gösteren Motorola 20 bin çalışandan 3,800 çalışana kadar gerilemişti ve bu durum alındığı rakamın dörtte bir fiyatına satılması neden oldu.

Google resmi blog sayfasından şirketin CEO’su Larry Page tarafından duyurulan satış işleminin devamında yönettikleri 19 aylık süre içerisinde Motorola’dan memnun olduklarını belirtti. Moto G ve Moto X modellerinin büyük başarı gösterdiğine değinen Page şöyle devam etti;”Ancak akıllı telefon pazarında rekabet çok büyük. Mobil cihazlar geliştirmeye gelince işlerin yolunda gitmesi için eksiksiz bir destek gerekiyor. Bu yüzden Motorola’nın Lenovo tarafından daha iyi yönetileceğine inanıyorum.”.
Android işletim sistemini geliştirmeye yoğunlaşmaları gerektiğini vurgulayan Page, bunun için Motorola’yı gözden çıkarmaları gerektiği belirtti.

Son dönemde akıllı telefon piyasasındaki başarısıyla adından sıkça söz ettirmeye başlayan Lenovo, 2013 yılındaki 13.6 milyon akıllı telefon satışıyla dikkatleri üzerine toplamıştı.

Lenovo, Motorola’yı satın alarak dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olmayı başardı.