MobilDeniz TekŞifre Teknolojisi İle Artık Daha Pratik

denizbank kobil cizgir 4

Finans sektörüne BT güvenlik çözümleri sağlayan Kobil ve Türkiye’nin köklü bankalarından DenizBank işbirliği ile MobilDeniz uygulamasına erişimi daha da kolaylaştıran TekŞifre alt yapısı DenizBank müşterilerinin kullanımına sunuldu.  

TekŞifre teknolojisi, özellikle MobilDeniz’e giriş yaparken ÇizGir adı verilen nokta teknolojisine sahip desen ile sisteme giriş tercihini kullanan DenizBank müşterilerine,  büyük kolaylık sağlıyor.

DenizBank müşterileri, hali hazırda AçıkDeniz İnternet Bankacılığı’na kullanıcı adı ve e-parolası ya da ÇizGir tercilerinden birini kullanarak giriş yapabiliyor. TekŞifre’yi kullanabilmek için öncelikle ÇizGir şifresinin belirlenmesi ve bu seçeneğin uygulamaya giriş seçeneği olarak belirlenmesi gerekiyor.

denizbank_kobil_cizgir

Kullanıcılar, TekŞifre’yi etkin hale getirdikten sonra, uygulamaya giriş yaparken SMS doğrulaması yapmak zorunda kalmadan, tek bir parmak hareketiyle cep telefonlarından banka hesaplarına erişebiliyor ve tüm bankacılık işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Kobil’in yenilikçi Uygulama Güvenliği Teknolojisi m.identity (AST) ve TekŞifre entegrasyonu böylece DenizBank’ın sağladığı mobil bankacılık hizmetleri kapsamında müşteri güvenliğini artıran bir altyapı sunuyor.

denizbank_kobil_cizgir_2

Mobil uygulama güvenliğinde Kobil uzmanlığı

Başta İsviçre ve Almanya olmak üzere yurt dışındaki birçok bankanın işlem güvenliğini sağlayan m.identity (AST) çözümünün benzerlerinden en önemli farkı, güvenlik işlemlerinin çoğunluğunu otomatik olarak temin ederek son kullanıcıya kolaylık sağlamasından kaynaklanıyor. AST çözümü, bankaların internet sitelerini ve mobil uygulamalarını çift faktörlü kimlik doğrulamasına ek olarak yazılım güvenlik katmanıyla güvence altına alıyor. Böylelikle müşteriler ortak kullanıma açık bilgisayarlarda ya da güvenlik duvarının bulunmadığı akıllı telefonlarda işlem yaparken siber hırsızlık riskiyle karşı karşıya kalmıyor. iPhone, iPad, Android, Windows 8 PC’lerde çalışabilen çözüm, güvenliği otomatik olarak sağlayarak son kullanıcının olası endişelerini gideriyor ve müşteri memnuniyetini artırarak bankalara büyük fayda sağlıyor. Kobil ‘in sunduğu bu gelişmiş güvenlik yöntemi hali hazırda DenizBank müşterilerinin kullanımına hazır durumda bulunuyor.