Mobil oyun sektörü güvenlik açıklarıyla dolu: Hiçbir oyuncu güvende değil

Stadia Pro, 'F1 2020' ve 'Hotline Miami' oyunlarını ekledi!

Mobil oyun sektörü her geçen gün büyümeye devam ediyor. Özellikle son dönemlerde bu büyümenin çok ciddi ölçülere ulaştığı biliniyor. Peki bu sektör güvenli mi?

Herkesin elinde olan akıllı telefonlar artık oyunlara hızlıca ulaşılmasını sağladı. Ancak böylesine hızlı bir ulaşım sağlamak sadece akıllı telefon kullanıcılarına ait bir özellik değil. Aynı şekilde bilgisayar korsanları tüm bilgilere böylesine çabuk ulaşabiliyor. Özellikle son dönemlerde güvenlik konusu daha kritik hale geldi.

Normal şartlarda herhangi bir mobil oyun stüdyosu kullanıcıların verilerini gizler. Kimlik hırsızları ve çeşitli dolandırıcılardan korunan bu tür stüdyolar güvenli olarak bilinir. Ancak Çinli mobil oyun geliştiricisi AMT Games sunucularında devasa bir güvenlik açığı tespit edildi.

Mobil oyun sektörü güvenlik açıkları ile mücadele ediyor

Test edilen güvenlik açığı yaklaşık olarak 1,47 TB büyüklüğünde veriyi kapsıyor. Dolandırıcıların çok rahat bir şekilde erişebileceği bu veriler şifresiz ve korumasız halde. Battle for The Galaxy gibi oyunların da sahibi olan bu şirket 103 ülkede milyonlarca kullanıcıya sahip.

Mobil oyun sektörü

Bahsi geçen kullanıcı verilerinin büyüklüğü gerçekten de tahmin edilenin çok daha üzerinde. Böylesine devasa boyutta verinin herhangi bir şifreleme ya da koruma olmadan tutulması son derece tuhaf. Kullanıcılara ait IP adresleri, ödeme sağlayıcıları e-postalar ve diğer bazı veriler bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilebilir.

Samsung Galaxy A52 ve Galaxy S10 serisi Haziran 2021 güvenlik yamasını alıyor

Böyle bir açık olduğunu tespit eden siber güvenlik uzmanları şirkete uyarı gönderdi. Henüz bununla ilgili herhangi bir önlem alınmadı. Peki siz oyun stüdyolarına kayıt yaptırdığınızda kendinizi güvende hissediyor musunuz?