Xiaomi kullanıcıları dikkat! MIUI 14 güncellemesini alacak telefonlar açıklandı

miui 14

Xiaomi, telefonları dışında güncellemelerle de isminden bahsettiren bir şirket. Çinli üretici yazılım güncellemelerini geniş yelpazede tutmaya çalışıyor. Seneler önce çıkmış Xiaomi modelleri bile yeni arayüze ve Android sürümüne kavuşabiliyor. Geçmişte bunun örneklerini görmüştük. Şirket, MWC 2023’teki etkinliğinde MIUI 14 güncellemesinin hangi telefonlara geleceğine dair liste paylaştı. Lafı daha fazla uzatmadan listeye birlikte bakalım.

Xiaomi, MWC 2023’e hızlı giriş yaptı ve arka arkaya bombaları patlattı. Basın toplantısının sonlarına doğru MIUI 14 güncellemesini alacak 18 cihazı listeledi. Güncellemeyi alacak telefon modelleri tam olarak şu şekilde:

-Xiaomi 12T Pro
-Xiaomi 12T
-Xiaomi 12 Pro
-Xiaomi 12
-Xiaomi 12X
-Xiaomi 12 Lite
-Xiaomi 11T Pro
-Xiaomi 11T
-Mi 11 Ultra
-Mi 11i
-Mi 11
-Mi 11 Lite 5G NE
-Mi 11 Lite 5G
-Mi 11 Lite
-Redmi Note 11 Pro+ 5G
-Redmi Note 10 Pro
-Redmi Note 10
-Redmi 10 5G

Listeye baktığımız zaman orta segment modellerin yanı sıra çoğunlukla üst seviye modellerin olduğunu görüyoruz.

Bu listenin kesin liste olmadığını ve gelecekte başka modellerin de ekleneceğini vurgulayalım. Xiaomi, güncelleme listelerinde değişiklikler yapıp, daha fazla model ekliyor. Zamanla başka modelleri göreceğiz. Ayrıca MIUI 14 güncellemesi bazı telefonlar için son Android sürümünü içermeyebilir. Geçtiğimiz yıllarda Xiaomi bazı modellerde sadece arayüz değişikliği yapmıştı. MIUI 14’te de böyle olacaktır.

miui 14

MIUI 14 ne zaman çıkacak?

MIUI 14 güncellemesi 1. çeyrek sonunda kullanıcılar için yayınlanacak. Fakat listedeki tüm telefonlara aynı anda gelmeyecektir. Bazı modeller çok daha uzun süre bekleyebilir. ÜSt seviye yeni modeller güncellemeyi daha önce alacaktır.

Xiaomi 13 Lite piyasaya sürüldü