Mini Cooper Yenilendi!

mini cooper

Tanıtıldığı ilk günden bu yana tutkunlarının kalbinde özel bir yere sahip olmuş ve zaman içerisinde kült modellerden biri olarak, otomotiv tarihine adını yazdırmış olan MINI markası, yeni nesil Cooper ve Cooper S modelleriyle de bu iddiasını sürdürmeye devam ediyor.

Aslında gelen yenilik aracın dış tasarımını önemli ölçüde değiştirmemiş olsa da, fark küçük detaylarda gizli. Otomobilin kendisine has önızgarası, motor kaputu üzerindeki geniş hava girişi,özel tasarımlı alaşım jantlar MINI Cooper’ın tasarımının olmazsa olmazları… Aracın yenilenenve krom çerçeveli far bloğu artık isteğe bağlı olarak tamamen LED olarak da tercih edilebiliyor.

Önden arkaya doğru MINI’nin geleneksel Cooper çizgilerini taşıyan aracın tavanının arka bölümüne entegre spoyler aracın sportif görünümünü  pekiştirirken, özel tasarımlı alaşım jantlar da yine bu sportif kimliği ön plana çıkartıyor.

019 2015 mini cooper hardtop 1

3821 mm. uzunluğa, 1727 mm. genişliğe ve 1414 mm. yüksekliğe sahip araç, selefine göre artan boyutlarıyla da dikkat çekiyor. Yenilenen MINI Cooper’ın yine artarak 2495 mm’ye çıkan dingil mesafesi de içmekanda özellikle arka bölümde seyahat eden yolcuların daha iyi bir diz mesafesine sahip olmasını sağlıyor.

İç mekanda genel olarak önceki modellerden aşina olduğumuz bir ön panel ve gösterge paneli bizi karşılasa da bu panel içerisinde önemli yenilikler barındırıyor. Kaliteli malzemeler ve başarılı işçilik dikkat çekerken, yenilenen detaylar arasında orta konsol ve tavandaki kumanda kollarının daha da büyütülmüş olması ve multimedya sistemlerinden, navigasyona, geri görüş kamerasından, internet bağlantısına kadar birçok farklı sistemi kullanabileceğiniz MINI Connected yer alıyor.

Dünyanın En Değerli Markası Apple Oldu