Steam Kullanıcıları, Dikkat!

steam

Steam, hali hazırda dünyanın en popüler oyun satın alma uygulaması. Maalesef bu popülerlik, Steam’e karşı yapılan saldırıları da körükleyecek nitelikte… Şimdi de Steam hesaplarını hedef alan yepyeni bir zararlı ortaya çıktı.

Eğer video paylaşım sitesi Twicth’i kullanıyorsanız ve Steam hizmetlerinden sıkça faydalanıyorsanız, başınız ciddi bir şekilde ağrıyabilir. Size tavsiyemiz birinden birini tercih etmeniz yönünde olacak.

Bilişim güvenlik şirketi F-Secure’un yayınladığı son rapor, Steam kullanıcılarının canını sıkacak nitelikte. Twitch’ın video paylaşımı hizmetinden veya sohbet odasından yararlandıysanız, acilen sisteminizi güncel bir anti-virüs yazılımı ile kontrol etmenizi öneriyoruz.

twitch logo

Twitch’deki bağlantıyı tıklayıp, formu doldurunca, zararlı Java üzerinden bilgisayarınıza sızıyor. Kısa sürede Steam çekirdeğine saldırıp; Steam hesabınızdaki kredi kartı, sanal cüzdan, e-posta adresi, cep telefonu numaranızı ele geçiriyor. Bununla da kalmayan zararlı, Steam’deki tüm oyun kullanıcı verilerinizi sıfırlayarak, belki de yıllardır uzun uğraşlar sonucu elde ettiğiniz başarıları ortadan kaldırıyor.

Twitch, yaptığı açıklamada, söz konusu bağlantının kaldırıldığını savunsa da, hala özel sohbet odalarında, zararlının önünü açan linkler paylaşılıyor.

iPhone 6 Nakliyesine Başlandı