Minecraft aylık oyuncu sayısıyla dudak uçuklatıyor!

minecraft

İlk olarak 2009 yılında satışa sunulan Minecraft, eski popülaritesini sürdürmeye devam ediyor. Microsoft’un dağıtımını üstlendiği yapım aylık oyuncu sayısı ile adeta dudak uçuklatıyor.

Günümüzde bir oyunun başarılı olabilmesi için muazzam grafiklere, derin ses efektlerine ve kusursuz bir oynanışa sahip olması gerektiğini düşünebilirsiniz. Fakat görünen o ki işler pek de bu şekilde yürümüyor. Zira 2009 yılında satışa sunulan Minecraft, yukarıda saydığımız pek çok öğeden mahrumdu.

Görsel anlamda oyun severlere pek fazla bir detay sunmayan Minecraft, buna rağmen içerisindeki yaratıcılık öğeleri sayesinde muazzam bir popülariteye ulaşmıştı.

Ayda 112 milyon kişi oynuyor!

Kare bloklarla hayal gününün sınırlarını zorlayan yapımı aylık olarak 112 milyondan fazla kişi oynuyormuş.

minecraft 1

Microsoft’un önemli isimlerinden biri olan Helen Chiang konu ile ilgili yaptığı açıklamada oyunun hala popüler olduğu ve tüm platformlarda 112 milyondan fazla oyuncunun Minecraft oynadığı belirtildi.

Bu gerçekten de muazzam bir sayı diyebiliriz. Elbette oyuncu sayısının bu kadar fazla olmasında, mobil platformların da önemli bir yeri mevcut. Muhtemelen oyunun çıkışı PC ve konsollarla sınırlı kalsaydı, oyuncu sayısı da bu kadar yüksek olmazdı.

Bu hafta çıkacak oyunlar için tıklayın