Gears 5 başarısıyla göz dolduruyor

gears 5 2

Geçtiğimiz hafta raflardaki yerini alan Gears of War serisinin yeni oyunu Gears 5 başarısıyla göz dolduruyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

The Coalition ve Microsoft işbirliğiyle geliştirilen Gears of War serisinin yeni oyunu geçtiğimiz hafta Windows ve Xbox One için yayınlanmıştı. Microsoft, geçtiğimiz gün Gears 5 hakkında bir dizi açıklamada bulundu.

Paylaşılan bilgilere göre, Gears 5 ilk hafta sonunda 3 milyondan fazla oyuncu tarafından oynanmış. Böylece The Coalition imzası taşıyan yapım bu nesilde en büyük çıkış yapan oyun olmayı başarmış.

Gears of War 4’ün ilk hafta rakamlarını ikiye katlayan oyun 2012’de raflardaki yerini alan Halo 4’ten bu yana ilk haftasına en çok oynanan Microsoft oyunu olmayı başarmış.

Elbette yeni GeoW oyununun bu başarısının ardında Game Pass sisteminin de büyük bir etkisi bulunuyor. Bilindiği üzere Microsoft oyunu yayınladıktan hemen sonra Game Pass üzerinden ücretsiz olarak erişime sundu. Dolayısıyla Game Pass üyeleri yeni Gears oyununa tek bir kuruş bile ödemeden erişim hakkı kazandı. Muhtemelen Microsoft oyunu Game Pass dışında tutup direkt olarak satışa sunsaydı böyle bir başarı gelmeyecekti.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Oyunda Türkçe dil desteği de yer alıyor.

Minecraft aylık oyuncu sayısıyla dudak uçuklatıyor