Microsoft’ta Taşlar Yerinden Oynuyor!

Microsoftta Taslar Yerinden Oynuyor

Teknoloji devi Microsoft, tarihinin en büyük işten çıkarma operasyonunu resmi olarak açıkladı.

Satya Nadella’nın şirketin CEO’su olarak göreve başlamasıyla, yeni rotanın hangi yönde olacağı merak konusuydu. Yol haritasını şekillendirmeye başlayan şirketin ilk icraatlarından birisi de işten çıkarmalar olacağa benziyor.

Microsoft'ta Taslar Yerinden Oynuyor!

Yazılım devi Microsoft dünya genelinde yazılım, programlama ve geliştirme departmanlarından toplamda 18.000 çalışanının işine son vereceğini açıkladı. Açıklanan bu rakamın şirket iş gücünün yüzde 14’ü olduğu belirtiliyor. Önümüzdeki 6 ayda mobil bölümden 12.500 işçinin de görevine son verilecek. Hatırlayacağınız üzere şirket 2009 yılında da 5.400 kişinin işine son vermişti.

Bu işten çıkarma operasyonundan oyuncularda etkilenecek gibi görünüyor. Açıklamalara göre Xbox Entertainment Studios resmen kapatılacak. Yapılan bu açıklama sonrasında Quantum Break ve Halo dijital dizisi gibi birçok proje üzerinde çalışmalarını sürdüren bölümün kapatılması ile Xbox‘ın yol haritasının değişeceği de düşünülüyor. Ancak Microsoft cephesinden gelen açıklamada Halo dizisinin iptal edilmeyeceği belirtildi. Xbox cephesinde gerçekleşecek işten çıkarmaların sadece Xbox Entertainment Studios tarafında olmayacağı da açıklamada yer alıyor. Dedikodulara bakılırsa Microsoft, Xbox‘ı gözden çıkarmış durumda.

Google ve Apple gibi rakipler ile mücadele edebilmek adına böyle bir karar alındığı öne sürüldü. Şirket politikasını her alanda olmak yerine sadece yazılım, sunucu çözümleri ve mobil gibi güçlü alanlara yönelme şeklinde değiştiriyor.

Bakalım bu açıklamanın yankısı ne kadar sürecek…

Nokia Lumia Artık Üretilmeyecek!