Turkcell’den İnovatif ve Eğlenceli Staj Süreci

PAF 2014 LOGO Turkcell

Turkcell’in yetenekli gençleri şirkete kazandırmak için hayata geçirdiği staj programı “Turkcell PAF”  (Profesyonelliğe Adım Formasyonu) yaratıcı ve eğlenceli bir başvuru sürecine imza attı.

Turkcell’in “Profesyonelliğe Adım Formasyonu” adı altında yürüttüğü staj programı “Turkcell PAF” bu yıl başvuruları, yaratıcı bir kampanya ile kabul etti. Y kuşağının istekleri ve yaşam tarzları değerlendirilerek tasarlanan 360 derecelik kampanya,  gençlere eğlenceli ve interaktif bir işe alım sürecini deneyimlemelerini sağladı.

IMG_8886

Turkcell PAF’a 11 bin başvuru

Kampanya ilk olarak Türkiye genelinde 17 üniversitede QR kodlu posterlerle duyurulurken, Instagram, LinkedIn, Twitter ve Facebook gibi kanallar da etkin bir biçimde kullanıldı. Duyurulardaki QR kodu okutan öğrenciler otomatik olarak oluşturulan mikrositeye yönlendirildi ve başvurularını yaptı. Sosyal medyada hızla yayılan kampanya çok kısa bir süre içinde 1,3 milyon kişiye ulaştı.

11 bin kişinin başvurduğu Turkcell PAF programının ilk ayağını, genel yetenek testi ile entegre tasarlanan eğlenceli bir oyun oluşturdu. 8200 kişinin oyuna davet edildiği süreçte 5500 genç oyunu oynadı. Bu inovatif ve farklı işe alım süreci gençlere keyifli vakit geçirme imkanı sunarken Turkcell İnsan Kaynakları için de operasyonel açıdan daha verimli bir seçme süreci yarattı.

 

turkcell

Bundan sonraki süreçte oyunu başarıyla sonuçlandıran 1000 genç, inovatif bir teknoloji ürünü ile ilgili kendilerine yöneltilen soruyu 3 dakikalık video kayıtlar oluşturarak cevapladı. Daha sonra seçilen 500 adayla mülakatlar gerçekleştirilerek Turkcell’de staj yapacak 250 genç belirlendi. Turkcell PAF stajyerleri, Turkcell ve staj programı hakkında detaylı bilgiler, üst düzey yöneticilerin kariyer hikayeleri ve sosyal sorumluluk takım aktivitesini içeren oryantasyon programına katılarak kariyerlerine ilk adımlarını attı ve Turkcell PAF staj programına başladı.

Başarılı stajyerler tam zamanlıya geçecek

Aşamaları başarıyla geçen stajyer adayları bu sene Temmuz-Ağustos ve Ağustos-Eylül olmak üzere 2 farklı dönemde Turkcell’de staj yapacak. Stajları süresince inovatif projelerde görev alacak, Turkcell PAFMentorluk Programına katılacak ve Turkcell Akademi tarafından tasarlanan gelişim programı ile desteklenecek stajyerlerden başarılı olanlara yarı ve tam zamanları iş imkanları da sunuluyor.