Microsoft yapay zeka işine kafayı fazlasıyla taktı

yapay zeka

Amerikalı teknoloji devi Microsoft, yapay zeka teknolojilerine devasa yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Microsoft yapay zeka işine kafayı fazlasıyla taktı. 2019’daOpenAI’ye 1 milyar dolar yatırım yaptıktan sonra Microsoft, şirket için bir süper bilgisayar inşa etti. Amaç, uzun süreli güçlü bulut hesaplama hizmetlerine ihtiyaç duyan yapay zeka programları seti olan modelleri eğitmekti. Bu zorluğun üstesinden gelmek için, Microsoft on binlerce Nvidia Corp.’un A100 grafik yongasını bir araya getirmek ve sunucuların raflarda nasıl konumlandırıldığını değiştirmek zorunda kaldı.

yapay zeka 2

Süper bilgisayar, OpenAI’nin Kasım 2020’de halka açıldıktan sonra birkaç gün içinde 1 milyondan fazla kullanıcı çeken viral bir sohbet botu olan ChatGPT’yi piyasaya sürmesine olanak tanıdı. Microsoft şimdi aynı kaynak setini, geçen ay tanıtılan yeni Bing arama botu da dahil olmak üzere kendi büyük yapay zeka modellerini eğitmek ve çalıştırmak için kullanıyor ve sistemi diğer müşterilere satıyor.

google

Microsoft yapay zeka işine kafayı fazlasıyla taktı

Büyük bir yapay zeka modelini eğitmek, Microsoft’un bir araya getirdiği yapay zeka süper bilgisayarı gibi bir yerde bağlı bir grafik işlem birimi havuzunu gerektirir. Model kullanıldığında, kullanıcıların sorduğu tüm sorguları yanıtlamak biraz farklı bir kurulum gerektirir ve Microsoft çıkarım için grafik yongaları kullanır, ancak bu işlemciler şirketin 60’tan fazla veri merkezi bölgesi boyunca coğrafi olarak yayılmıştır.

Yapay zeka niyet mektubu yazdı, iş görüşmesine çağrıldı

Microsoft, yapay zeka iş yükleri için en son Nvidia grafik yongasını H100 ve verileri daha hızlı paylaşmak için Nvidia’nın en yeni Infiniband ağ teknolojisini ekliyor. Yeni Bing hala önizlemede ve Microsoft, bekleme listesinden daha fazla kullanıcı ekleyerek yavaş yavaş daha fazla test imkanı sunuyor. Bu üzerinde çalışan ekip, daha fazla hesaplama kapasitesini hızlı bir şekilde çevrimiçi olarak getirmenin ve ortaya çıkan sorunları çözmenin yollarını bulmak için günlük bir toplantı düzenliyor. Bakalım Bing’in bu yeni hali Chrome ile baş edebilecek güce ulaşabilecek mi? Microsoft yapay zeka işine kafayı fazlasıyla taktı.

iPhone Fold ikinci ekranı ile çok konuşulacak