Microsoft Windows 9’la Doğru Hamleyi Yapıyor

Microsoft Windows 9la Doğru Hamleyi Yapıyor

Masaüstü bilgisayarlar ve mobil cihazları tek çatı altında birleştirecek olan Windows 9, analistler tarafından olumlu bir hamle olarak değerlendirildi.

Ortaya çıktığı ilk günden beri teknoloji dünyasının gündemini meşgul eden Windows 9‘un resmi olarak tanıtılacağı etkinliğe kısa bir süre kala, yeni Windows işletim sisteminin nasıl karşılanacağı da merak konusu olmuş durumda. Son işletim sistemi Windows 8’le istediği başarıyı yakalayamayan Microsoft‘un yeni işletim sistemiyle mutlaka başarılı olması gerektiği belirtilirken, analistlerden gelen ilk tahminler Microsoft’un istediği başarıyı sonunda yakalayacağını gösteriyor.

Microsoft (1)

Cortana ve başlat menüsü gibi kullanıcılar tarafından talep edilen birçok özelliği Windows işletim sistemine katacak olan Windows 9, masaüstü bilgisayarlar ve mobil cihazları bir çatı altın birleştiren yapısıyla da oldukça yenilikçi bir işletim sistemi olarak değerlendiriliyor. Yeni Windows’un bu birleştirici yapısı sayesinde başarılı olacağına inanan FBR analisti Daniel Ives, Microsoft‘un bu sayede bireysel kullanıcıların yanı sıra kurumsal firmaları ve kurumları da cezbedebileceğini belirtti. Sadece Windows adıyla piyasaya sürülebileceği söylenen işletim sistemi, yarın San Francisco’da düzenleneceko olan etkinlikte resmi olarak tanıtılacak.

Xbox One Aradığı Başarıyı Çin’de Buldu