Microsoft Teams yeni özelliklerini duyurdu!

Microsoft Teams yeni özelliklerini duyurdu!

Ekranınızı iş arkadaşlarınızla paylaşmaktan daha güzel ne olabilir? Mesela herkesin aynı anda düzenleyebileceği canlı projeleri paylaşma. Microsoft Teams de bu kapsamda yeni özelliğini duyurdu. İşte detaylar.

Microsoft Teams uygulamalarının gerçek zamanlı işbirliğini etkinleştirmesini kolaylaştıran yeni Live Share özelliği geliyor. Bu size tanıdık geliyorsa, bunun nedeni Microsoft’un geçen yıl Teams üzerinde düşündüğü planları açıklaması olabilir. Live Share, Microsoft’un geleneksel belgelerin bileşenlerini atomize etme girişimi olan ve aynı zamanda geçen sonbaharda piyasaya sürdüğü Loop uygulamasının çekirdeğini oluşturan Fluid Framework’e güveniyor.

Microsoft Teams yeni özelliklerini duyurdu!

Microsoft, Accenture, Frame.io ve Hexagon dahil bazı iş ortaklarının Microsoft Teams içinde Live Share deneyimleri oluşturmaya başladığını söylüyor. Geliştiricilerin Live Share’den nasıl yararlandığını görmek zaman alacak, ancak son birkaç yılda uzaktan çalışmanın yükselişi göz önüne alındığında, bu kesinlikle daha fazla işbirliğini teşvik etmenin ilgi çekici bir yolu. Ek olarak Microsoft, geliştiricilerin uygulamalarını şirketin bulut tekliflerine getirmesini kolaylaştırması gereken yeni bir Teams ve Microsoft 365 SDK’nın yanı sıra Fluid Framework için genel kullanılabilirliği duyurdu. Şirket yepyeni özellikler ile uygulamalarını daha da iyileştirmeye ve mevcut kitlesini korumaya devam ediyor. Canlı paylaşım gibi özellikler son derece önemli olduğundan şirket bu yönde çalışmalarına devam ediyor. Online dünyada artık paylaşımlı özellikler son derece önemli. Şirket de bunun farkında olacak ki gelişmelerine devam ediyor.

Google Asistan artık Samsung Galaxy Watch 4’te mevcut