Dünya Devleri Fatih İçin Geldi!

headline

Fatih Projesi kapsamında bugün yapılacak olan tablet ihalesinin en büyük alımı bugün yapılacak. Eğitimde ‘Asrın Projesi’ olarak da nitelendirilen ‘Fatih’ projesinin tablet ihalesi için yaklaşık 500 milyon Türk lirasına mal olması bekleniyor.

headline

Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıl içerisinde 15 milyon öğrenciye tablet kazandırmak için tablet ihalesinin ikinci adımı olarak 675 bin alımı olacak ihaleyi başlattı. ‘FATİH’ (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirle Haraketi) projesi kapsamındaki bu ihale Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından bugün saat 10.30’da başladı. İhaleye 11 firmanın katılması bekleniyordu.

İhalenin sonucuna göre firmalar tabletleri dört parti şeklinde teslim edecek. Aralık ayında 50 bin tablet teslim edecek olan firma, 2014 yılının Ocak ayında 100 bin tablet teslim edecek. Üçüncü teslim ise şubat ayında 250 bin ve son teslim Mart ayında 275 bin adet tablet olarak tamamlanacak. İhalenin en önemli şartı ise, tabletlerin Türkiye’de bulunan üretim merkezlerinde olması isteniyor. Yatırım yapacak dünya devinin Türkiye’de istihdam sağlaması amaçlanıyor. Bu cihazların yazılımını ise ihtiyaçlara göre TUBİTAK geliştirecek. İhaleye katılan teknoloji devleri şöyle; Samsung, Mobil Tel-Elektromed İş Ortaklığı, Vestel, Casper-Exper-Probil İş Ortaklığı, Apple, Telpa- Atmaca İş Ortaklığı, Microsoft, Arçelik, Toshiba, Hewlett Packard gibi markalar bulunuyor.