Microsoft, Nihai Surface Hamlesi!

microsoft surface

Microsoft’un Android tablet ve Apple iPad’e meydan okuması hatta onlardan pazar payı çalması beklenen tableti Surface, şu ana kadar ticari bir başarısızlıktan fazlası olamadı. Microsoft, Surface’i kurtarmak için son hamlelerini yapıyor.

Microsoft, Kuzey Amerika pazarında Surface 2’nin fiyatında 100 dolar seviyesinde indirim yapma kararı aldı. Surface 2’nin fiyatındaki indirim sadece ve sadece bir ay sürecek. Firmadan sızan dedikodulara bakılırsa, Microsoft, elindeki stokları sıfırlamak için böyle bir eyleme girişti. Zira, indirim sonrasında kar marjı çok düşük seviyede gerçekleşiyor.

Surface 2; 2 GB RAM, 10.6 inç 1080 piksellik ekran, 32 GB dahili saklama alanı, Nvidia Tegra 4 yonga, arka ve ön tarafta fotoğraf makinesi gibi önemli donanım kalemleri ile silahlandırılmış durumda.

surface tablet

Surface 2’nin en büyük handikabı ise işletim sistemi. Surface 2’de, çok eleştirilen Windows RT işletim sistemi bulunuyor. Surface 2, donanım açısından ne kadar güçlü olursa olsun, Androidli ve Apple iOS’lu rakipleri karşısında, maça 1-0 geride başlıyor.

Microsoft İcra Kurulu Başkanı Satya Nadella, satışlar bu şekilde devam ederse, Surface projesine son vermeye hazırlanıyor. Dolayısıyla Surface, son kozlarını oynuyor.

 Dead Island’ın Yönetmeni Belli Oluyor